Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Τσιφετάκης: Τεράστιες ζημιές σε λίγο κόσμο από τον υδροστρόβιλο, δεν υπάρχει αισιοδοξία αλλά θα το παλέψουμε

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/idrostrovilos-goudouras_5_radiolasithi.gr_.jpgΣε γενική κινητοποίηση βρίσκεται το τελευταίο διήμερο η ευρύτερη περιοχή του Γούδουρα μετά την καταστροφή της περιοχής από το ακραίο φαινόμενο του υδροστρόβιλου που έπληξε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος του Εναίου Αγροτικού Συλλόγου κ. Τσιφετάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ βαρύ αφού η καταστροφή μπορεί να μην πήρε μεγάλη έκταση και να εστιάστηκε πολύ τοπικά, όμως κατέστρεψε ολοκληρωτικά συγκεκριμένους ανθρώπους της περιοχής.
Από το πρωί του Σαββάτου όπως λέει πολύς κόσμος πέρασε από την περιοχή και δόθηκαν πολλές υποσχέσεις για βοήθεια, τόσο από πλευράς Π.Ε Λασιθίου με την Πελαγία Πετράκη και το Γιάννη Γουλιδάκη που βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο όσο και από τον βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη που πήγε την επόμενη μέρα.
Ο Δήμαρχος της Σητείας κ. Πατεράκης έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανακούφιση των πληγέντων, τόνισε ο κ. Τσιφετάκης ο οποίος δέχθηκε και προσωπικά τηλεφωνήματα τόσο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, όσο και από τον Περιφερειάρχη, τους οποίους ενημέρωσε.
«Αισιοδοξία δεν υπάρχει γιατί τα έχουμε ξαναπεράσει και ξέρουμε. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς όπως μπορούμε.», ανέφερε ο κ. Τσιφετάκης. «Υπάρχει όμως τουλάχιστον ένα ενδιαφέρον και εμείς ως Αγροτικός Σύλλογος θα το πολεμήσουμε όπως μπορούμε, χωρίς να υποσχόμαστε τίποτα στον κόσμο. Αυτό που ψάχνουμε κυρίως είναι να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν κάποια χαμηλότοκα δάνεια να μπορέσουν να ξαναρχίσουν. Το τραπεζικό σύστημα είναι κλειστό, όμως νομίζω ότι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτό το κομμάτι.» ήταν το σχόλιο του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής.

Ο υδροστρόβιλος όπως λέει κατέστρεψε περίπου 30 στρέμματα θερμοκηπίων, κάποιες αποθήκες, καλλιέργειες κλπ. Απ΄αυτά μόλις 1-2 θερμοκήπια ήταν ασφαλισμένα και τα υπόλοιπα θα πάνε στα ΠΣΕΑ όπου εκεί θα γίνουν οι γνωστές διαδικασίες απ’ τις οποίες θα φανεί αν μπορεί να δοθούν ενισχύσεις.
Η καταγραφή από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ πρόκειται να ξεκινήσει σήμερα, ανέφερε ο κ. Τσιφετάκης και μετά θα γίνει συνεννόηση για το πως θα αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας