Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

«Προεκλογικές επαφές με πολλά πρόσωπα για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι, θα είναι εύκολες οι συνεργασίες»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προεκλογικές συζητήσεις εκτός όλων των άλλων και στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και τοπικά σε κάθε Δήμο αναζητά τα πρόσωπα που θα στηριχθούν από το κόμμα αλλά και θα μπορέσουν να εκφράζουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε και η χθεσινή επίσκεψη του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στο Ηράκλειο όπου συζήτησε με τοπικά στελέχη τον σχεδιασμό στο νησί. Ανάμεσα σε αυτούς και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Λασιθίου Γιώργος Καλλιντέρης ο οποίος μίλησε στο ΣΥΡΙΖΑ για το σχεδιασμό που εξελίσσεται τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης όσο και στους Δήμους.
Η ενδεχόμενη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Σταύρο Αρναουτάκη, για τον οποίο υπάρχει ευρέως η αντίληψη πως θα καταφέρει να κερδίσει για 3η φορά τη θέση του Περιφερειάρχη, ήταν κάτι που συζητήθηκε και χθες και όπως λέει ο κ. Καλλιντέρης αν και δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές αποφάσεις, έχει ήδη εκφραστεί η θετική γνώμη του Αλ. Τσίπρα στο πρόσωπό του, αλλά και δεδομένη η πολύ καλή συνεργασία του Σ.Αρναουτάκη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 3 χρόνια.
Τα θέματα του ΒΟΑΚ, της ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης, και το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, είναι τρία κομβικά θέματα για την ανάπτυξη της Κρήτης τα οποία στήριξε η Περιφέρεια και αυτό εκλαμβάνεται ως κάτι πολύ θετικό από την κυβέρνηση ανέφερε ο κ. Καλλιντέρης, ο οποίος πάντως θέλησε να τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διάλογο και με άλλες δυνάμεις σε όλη την Κρήτη.
Βασικά στοιχεία που θα καθορίσει τις ενδεχόμενες συνεργασίες που θα γίνουν, είναι το πρόγραμμα που θα υποστηρίξουν οι υποψήφιοι και κατά πόσο συμβαδίζει με το πρόγραμμα που θέλει να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανέφερε, αλλά και η αξιοπιστία που φέρουν οι υποψήφιοι σε προσωπικό επίπεδο.
Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και στους Δήμους είναι πολύ σημαντικός για τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το νέο παραγωγικό μοντέλο που θέλει να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Καλλιντέρης, αφού έτσι διασφαλίζεται η συμμετοχή και κινητοποίηση της κοινωνίας, ενώ μέσα από τις ιδέες της αυτοδιοίκησης ανοίγουν νέοι ορίζοντες.
Σε επίπεδο Λασιθίου ανέφερε, αν και κάθε Δήμος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες υπάρχουν πρόσωπα τα οποία συμφωνούν με κεντρικές κυβερνητικές επιλογές και οι συνεργασίες δεν θα είναι δύσκολες ανέφερε. Ήδη όπως είπε γίνονται συζητήσεις με πάρα πολύ κόσμο που είτε έχει εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές αλλά και με νεότερα άτομα εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τα οποία υπάρχει το «στοίχημα» να ενεργοποιηθούν στα κοινά στις ερχόμενες εκλογές.
Για τις βουλευτικές εκλογές είναι ακόμα νωρίς για ανάλογες συζητήσεις ανέφερε ο κ. Καλλιντέρης αφού σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα γίνουν σε ένα χρόνο από τώρα.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας