Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Πρόβλημα στη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σητείας

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης ή μη του πρακτικού δημοπρασίας για την μίσθωση ιδιωτικού ακινήτου για την στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σητείας.

Όπως τονίστηκε, δεν υπήρξε σύμπνοια απόψεων, συνάρτηση και της απαίτησης του ιδιοκτήτη για το μίσθωμα. Διευκρινίστηκε πως το μίσθωμα προκύπτει πάντα για τα ακίνητα που μισθώνει το Δημόσιο και οι Δήμοι, σύμφωνα με την αντικειμενική αξία που προκύπτει από συμβολαιογράφο. Πάνω σε αυτό ο Δήμος μπορεί να προβλέψει μίσθωμα μέχρι το 3% για την κάθε δομή, το κάθε ακίνητο. Όπως επισημάνθηκε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν συμβιβάζεται με αυτήν την λογική, ζητώντας τετραπλάσιο ενοίκιο από αυτό που προβλέπει η νομοθεσία, οπότε για κόμη μία φορά δεν τελεσφόρησε η διαδικασία της μίσθωσης για το ακίνητο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σητείας το οποίο στεγάζεται σε ένα ημιυπόγειο κτίριο.
Λυπηρό χαρακτηρίστηκε το αποτέλεσμα αυτό, δεδομένου ότι θα πρέπει όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Νίκος Λαντζανάκης να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή η προσπάθεια του Δήμου για την μίσθωση ακινήτου, με διακήρυξη που θα βγει στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να στεγαστεί αυτή η τόσο σημαντική δομή για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες.
Επί του παρόντος και μέχρι αυτό να γίνει, το Ειδικό Σχολείο θα παραμένει στον συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται όπως αναφέρθηκε για μία κρατική δομή την οποία εποπτεύει σε ότι αφορά το κτιριακό, σύμφωνα με την νομοθεσία, ο Δήμος.
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής επεσήμαναν ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το ενοίκιο που ζητείται το οποίο είναι πολύ υψηλό και δεν επιτρέπεται και από το νόμο, επομένως θα προχωρήσει η διαδικασία της επαναδιακήρυξης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας