Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Βελτίωση πολιτιστικών δρώμενων και υποδομών στη Σητεία

Την πρότασή του στον άξονα προμήθειας για την βελτίωση των πολιτιστικών δρώμενων και υποδομών στο πλαίσιο του προγράμματος «Leader» απέστειλε ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας.
 Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Λεωνίδας Τερζής, στόχος της προσπάθειας αυτής είναι από την επόμενη χρονιά και με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα, η ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου, έχοντας επιπλέον υλικά και υποδομές. Η πρόταση του ΔΟΚΑΣ αγγίζει τις 50.000 €.
Ο νέος Παιδικός
Για τα τρέχοντα λειτουργικά θέματα του Οργανισμού ανέφερε ότι «έχει γίνει συμβασιοποίηση με τους προμηθευτές για την παρέμβαση που προβλέπεται για την λειτουργία του νέου Παιδικού Σταθμού της Σητείας στην Πλαστήρα, που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον επόμενο μήνα.
Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα στον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί ο Παιδικός Σταθμός, ώστε να είμαστε δυνητικά έτοιμοι στις αρχές του Δεκέμβρη να λειτουργήσουμε, εξυπηρετώντας όλες τις οικογένειες πλέον, που επιζητούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε μία εκπαιδευτική δομή, όπως αυτή του Παιδικού Σταθμού του ΔΟΚΑΣ.
Η δυναμικότητά του -η αδειοδότηση- θα είναι για 35 άτομα. Θα ξεκινήσουμε με 25 άτομα και δύο βρεφονηπιοκόμους, που θα απασχοληθούν δια μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Οπότε ο σχεδιασμός μας ταυτίζεται και με την πρόσληψη των βρεφονηπιοκόμων και την ολοκλήρωση των εργασιών στην δομή. Θα κληθούν ακολούθως οι γονείς των επιλαχόντων παιδιών για φοίτηση προκειμένου να εγγραφούν και να ξεκινήσει κι εκεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού».
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Ο Γύρος της Σητείας προγραμματίζεται και συνδυάζεται με την έναρξη λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. ΟΔΟΚΑΣ, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Σητείας, Πολιτιστικούς Συλλόγους, εθελοντικές ομάδες κλπ. σχεδιάζουν αυτήν την περίοδο και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων.
«Έχουν αγκαλιάσει και πλαισιώσει την ομάδα του ΔΟΚΑΣ πολλοί εθελοντές, κάτι που είναι πολύ θετικό. Αναβαθμίζεται το πολιτιστικό προϊόν και πιστεύουμε ότι φέτος θα απολαύσουμε πολύ ωραίες εκδηλώσεις, αφιερωμένες πρωτίστως στα παιδιά. Δημιουργούμε εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν θεματικό χαρακτήρα και ξεφεύγουν από την απλή λογική των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και αποσκοπούν στο να χαρίσουν πολλά χαμόγελα σε μικρούς, αλλά και μεγάλους τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων», πρόσθεσε ο κ. Τερζής.
Υπηρεσίες και έργα
Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε και στην ανάληψη καθηκόντων των ωφελουμένων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. «Σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου ξεκίνησε η τοποθέτηση πρώτης κατανομής των εργαζομένων, η οποία θα ολοκληρωθεί 3 Δεκεμβρίου με την τοποθέτηση του υπόλοιπου προσωπικού. Για την Τεχνική Υπηρεσία έχει γίνει και η κατανομή των αντικειμένων που θα ασχοληθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι. Θα στελεχώσουν υπηρεσίες και δομές ώστε να καταφέρουμε να σχεδιάσουμε και να ολοκληρώσουμε, τα έργα τα οποία έχουμε αυτή τη στιγμή ανοικτά και προγραμματίσει. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και η δημοπράτηση του έργου για τη βελτίωση των αντλητικών συγκροτημάτων και του δικτύου άρδευσης», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας