Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών πανηγύρισε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της πόλεως της Σητείας.

Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.
Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο και στη σταθερή ομολογία πίστεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, που τον οδήγησε μια σειρά φρικτών βασανιστηρίων και σε μαρτυρικό θάνατο, επειδή ως ανώτατος αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού αρνήθηκε να εκτελέσει το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού με το οποίο κήρυττε διωγμό εναντίον των χριστιανών.
Επίσης αναφέρθηκε στην εορτή της μεταφοράς του ιερού λειψάνου του αγίου από το τόπο του μαρτυρίου του, τη Νικομήδεια, στη Λύδδα της Παλαιστίνης για τα εγκαίνια του πρώτου μεγαλοπρεπούς χριστιανικού ναού.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι των Ενοριών της πόλεως Σητείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Στέργιο Δαμουλάκη του Νικολάου, ο οποίος διακονεί στον πανηγυρίζοντα ναό, και ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ευλογημένα, με την προστασία του  Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές και κεράσματα σε όλο το εκκλησίασμα.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας