Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Ο Πολιτιστικός Παπαγιαννάδων φιλοξένησε τα κρασιά του Κτήματος Τοπλού

Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαγιαννάδων στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Άη Γιώργη του Μεθυστή.
Ο Σύλλογος «φιλοξένησε» το Κτήμα Τοπλού και τα κρασιά του, δίδοντας τη δυνατότητα στους παριστάμενους να βιώσουν μία ιδιαίτερη εμπειρία γευσιγνωσίας κι απόκτησης γνώσεων για τα κρασιά.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Κατερίνα Καλούδη, η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εισχωρήσουν στον κόσμο των γεύσεων και των αισθήσεων αποκτώντας εμπειρία για το κρασί, ανακαλύπτοντας παράλληλα μυστικά της οινολογίας και φυσικά των κρασιών του Κτήματος Τοπλού.
Κατά την εκδήλωση η κ. Μαρία Καφετζάκη παρουσίασε και ανέλυσε τα εμφιαλωμένα κρασιά του Μοναστηριού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις ποικιλίες τους.
Ακολούθησε συζήτηση με έκδηλο το ενδιαφέρον των παριστάμενων για σειρά θεμάτων μέσα από τα ερωτήματα που έθεσαν. Όπως τονίστηκε εξάλλου, αρκετοί συμμετείχαν σε μία τέτοια εκδήλωση για πρώτη φορά κι όπως φάνηκε ήταν μία θαυμάσια εμπειρία, που είχε αποτέλεσμα την απόκτηση σημαντικών γνώσεων. Όπως επισημάνθηκε ζητούμενο δεν είναι απλώς να πιει κάποιος ένα κρασί, αλλά η συμμετοχή τελικά όλων των αισθήσεών του στην δοκιμασία ενός κρασιού.

Ένας μεθυστικός κόσμος
«Σκοπός του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαγιαννάδων ήταν να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες αυτόν τον πράγματι μεθυστικό κόσμο, την ειδική διαδικασία και το δύσκολο έργο που έχουν οι οινολόγοι.
Να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τα δεδομένα και τα στοιχεία για ένα καλό κρασί ώστε τελικά να το απολαύσουν περισσότερο», ανέφερε η κ. Καλούδη, ευχαριστώντας θερμά για την συμβολή του στην προσπάθεια αυτή το Κτήμα Τοπλού.
Δεδομένης της ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης του κόσμου από την διεξαγωγή της εκδήλωσης, κατεγράφη η πρόθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου να διοργανωθούν και στο μέλλον αντίστοιχες δράσεις γευσιγνωσίας- οινολογίας με την συνεργασία κι άλλων οινοποιών της περιοχής.

Για την προβολή του τόπου
«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαγιαννάδων δημιουργήθηκε το 2012. Παρ’ ότι στο χωριό δεν διαβιούν πολλοί κάτοικοι, είναι ένα μικρό ωστόσο όμορφο και με σημαντικές ιδιαιτερότητες -ιστορικές κι άλλες- χωριό, αρκετοί είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι ανεξάρτητα από το αν ζουν ή κατάγονται από την περιοχή, δραστηριοποιούνται ενεργά μέσω του Συλλόγου προβάλλοντας τον τόπο τους και βοηθώντας όπου μπορούν. Ο Σύλλογος αποτελείται από 45 ενεργά μέλη που στηρίζουν όλες τις προσπάθειές του.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την περιοχή μας, αλλά και μέσα από συνεργασίες με άλλους Συλλόγους, φορείς, την εκκλησία κλπ. να προωθήσουμε τα πολιτιστικά δεδομένα του τόπου μας και γενικότερα του Δήμου Σητείας», σημείωσε η κ. Καλούδη
Στην κατεύθυνση αυτή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαγιαννάδων έχει ήδη συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους συλλόγους, έχει οργανώσει δράσεις στο χωριό, ενώ έχει ενεργή συμμετοχή στις συναντήσεις στο πλαίσιο του Γεωπάρκου συμβάλλοντας στην υλοποίηση εργασιών για την ανάδειξη διαδρομών, αναρριχητικών πεδίων και σπηλαίων της ευρύτερης περιοχής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας