Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ενισχύεται με 60 εργαζόμενους το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Σητείας

Ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Σητείας για το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα από τα προγράμματα Μαθητείας και Κοινωφελούς Εργασίας.
Όπως τονίζεται, η πρόσληψη 60 συνολικά εργαζόμενων αναμένεται να συμβάλει στην κάλυψη αναγκών σε πολλές υπηρεσίες του Δήμου τους επόμενους μήνες και αντίστοιχα στην παραγωγή έργου δεδομένου ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού αποτελεί πληγή για πολλούς Δήμους – και ένας από αυτούς ο Δήμος Σητείας.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Παύλος Χριστοδουλάκης, «να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ανέλαβαν καθήκοντα επτά άτομα μέσω του προγράμματος Μαθητείας. Αφορούν τέσσερις θέσεις Ηλεκτρολόγων και τρεις Οικονομίας και Διοίκησης. Οι εργαζόμενοι έχουν εγκατασταθεί ήδη, μετά τον καθορισμό των θέσεων, που έγινε από την Διεύθυνση Προσωπικού και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο μας».
Επίσης ανέλαβαν καθήκοντα και οι πρώτοι 20 εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, από τους συνολικά 53 ωφελούμενους, που θα τοποθετηθούν σταδιακά στο Δήμο Σητείας.
Οι πρώτοι 20 εργαζόμενοι, κυρίως ΤΕ και ΠΕ, θα εγκατασταθούν σε διάφορες ειδικότητες λόγω άμεσης προτεραιότητας βάσει των αναγκών που υπάρχουν στο Δήμο. Οι θέσεις αφορούν το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης, την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, δηλαδή Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι, Γεωπόνοι και κάποιες θέσεις Διοικητού Προσωπικού».
Η επόμενη άφιξη των 33 ωφελουμένων αναμένεται την 1η Δεκεμβρίου και οι θέσεις αφορούν τους τομείς της καθαριότητας, πρασίνου καθώς και θέσεις βρεφοκόμων.

Καλύπτονται ανάγκες
«Έχουν καθοριστεί οι ανάγκες του Δήμου και βάσει αυτών επιλέχθηκε και το χρονικό διάστημα εργασίας τους. Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας λειτουργεί από το 2014. Είναι πολύ σημαντική στήριξη για τους Δήμους λόγω του ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα σήμερα πρόσληψης προσωπικού μόνιμων θέσεων. Το πρόγραμμα λοιπόν βοηθά τους Δήμους και φυσικά το Δήμο Σητείας ενισχύοντας το υπάρχον δυναμικό του. Ο Δήμος μας έχει μεγάλη έκταση και οι υπηρεσίες του προσπαθούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών κάτι που συχνά με το μόνιμο προσωπικό που διαθέτει δεν είναι εφικτό. Μέσω λοιπόν του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας και της Μαθητείας καλύπτονται ανάγκες», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλάκης.
Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθητείας θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέχρι την λήξη του εκπαιδευτικού έτους, καθημερινά εκτός Τετάρτης, οπότε θα πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα στο ΕΠΑ.Λ.
Η διάρκεια αντίστοιχα του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας είναι οκτάμηνη και ξεκινά από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων.
«Η υποβολή των αιτήσεων, η αξιολόγηση, η κατάταξη και η επιλογή των ωφελουμένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας», συμπλήρωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, «έγινε εξ ολοκλήρου από τον ΟΑΕΔ χωρίς καμία συμμετοχή του Δήμου, που απλώς κατέταξε τους ωφελούμενους στις υπηρεσίες του Δήμου ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες. Το μισθολογικό κόστος και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας