Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Μηχάνημα καθαρισμού ακτών – παραλιών θα αποκτήσει ο Δήμος Σητείας

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Σητείας αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής παραλαβής μηχανήματος καθαρισμού ακτών – παραλιών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης, εδώ και κάποια χρόνια υπήρχε σχετικό αίτημα των καταστηματαρχών που διαχειρίζονται ομπρέλες – ξαπλώστρες στο κομμάτι της παραλίας που είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου. Κατόπιν έρευνας αγοράς και προσφορών που έλαβε το Λιμενικό Ταμείο προχώρησε στην αγορά μικρού μηχανήματος χειροκίνητου για τον καθαρισμό της άμμου. «Είναι μικρό, ευέλικτο και μπορεί να διέρχεται και ανάμεσα στις ομπρέλες. Το κόστος ανέρχεται σε περίπου 12.000 ευρώ και επειδή το Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει προσωπικό, θα χρησιμοποιηθεί δημοτικός υπάλληλος με τα ανάλογα προσόντα και θα λειτουργήσουμε το μηχάνημα αυτό σε συνεργασία με το Δήμο, οπότε θα το χρησιμοποιούμε όχι μόνο για τον χώρο της παραλίας ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου αλλά του συνόλου της παραλίας της Σητείας, εάν υπάρχει ευχέρεια και για τον καθαρισμό άλλων παραλιών του Δήμου μας».
– Το ΔΣ επίσης ενέκρινε το πρωτόκολλο παραλαβής υπηρεσιών συντήρησης ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων λιμένα και συντήρησης υδραυλικών εγκαταστάσεων λιμένα Σητείας.
– Ακόμη ενέκρινε την παραχώρηση χώρου της χερσαίας ζώνης για το έτος 2019 στον Σύλλογο Φίλων Μουσικής για την διεξαγωγή του 7ου Μεσογειακού Φεστιβάλ, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Συλλόγου και του ΔΟΚΑΣ για την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας