Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Προχωρεί η ανακαίνιση της Παθολογικής κλινικής Σητείας

Τρέχοντα θέματα και οι επόμενες δράσεις του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αρχικά αναφέρθηκε ότι οι εργασίες «φρεσκαρίσματος» της δεύτερης πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής, που πραγματοποιεί ο Σύλλογος, εξελίσσονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μία περίπου εβδομάδα. Καταγράφεται μία μικρή καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους επειδή προστέθηκαν εργασίες πέρα του αρχικού σχεδιασμού που προέκυψαν από υπάρχουσες ανάγκες του χώρου.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χριστόφορος Καλαμπόκης, «κατά τη συνεδρίαση προχωρήσαμε σε έναν απολογισμό της πορείας των εργασιών στη δεύτερη πτέρυγα της Παθολογικής. Εκτιμούμε ότι απαιτούνται ακόμη τέσσερις με πέντε ημέρες, γιατί οι εργασίες εξαπλώθηκαν και σε άλλα τμήματα της κλινικής, εκτός από τους θαλάμους νοσηλείας. Δηλαδή εκτός από τα δωμάτια που νοσηλεύονται οι ασθενείς, φρεσκάρονται και οι βοηθητικοί χώροι που υπάρχουν στην κλινική και συγκεκριμένα, γραφεία ιατρών, νοσηλευτριών, αποδυτήρια, κουζίνα, WC κλπ. Πρακτικά είδαμε ότι δεν θα ήταν ωραίο στον ίδιο χώρο να φρεσκαριστεί η μία πλευρά και η άλλη να παραμείνει σε μία άσχημη κατάσταση. Αποφασίστηκε κατόπιν συζήτησης όλων των εμπλεκομένων να προχωρήσουν εργασίες και σε αυτούς τους χώρους. Γι’ αυτό υπάρχει μία μικρή χρονική καθυστέρηση λίγων ημερών».
Υπάρχει επίσης και μία αναμόρφωση στο κόστος, το οποίο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 6.000 με 7.000 €. Το κόστος έχει αναλάβει ο Σύλλογος εκτός περίπου 700 €, το οποίο θα καλυφθεί από δωρεές που έχουν γίνει προς την Παθολογική.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν σοβαντίσματα, βαψίματα όλων των χώρων και ταβανιών, επιδιορθώσεις σε όλες τις πόρτες των δωματίων, που ήταν σε κακή κατάσταση –εργασία που δεν είχε ενταχθεί στον αρχικό σχεδιασμό– και βάψιμο αυτών. Επίσης αλλαγή όλων των φώτων και τοποθέτηση φωτισμού -ανύπαρκτου μέχρι σήμερα- στα ταβάνια των θαλάμων νοσηλείας. Αλλά και τοποθέτηση μεταλλικών ανοξείδωτων επιφανειών περιμετρικά στους τοίχους των δωματίων για την αποφυγή φθορών τους.
και για την ολοκλήρωση αυτής της δράσης», κατέληξε ο κ. Καλαμπόκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας