Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Προετοιμασίες για τη χειμερινή περίοδο από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας

Αυτήν την περίοδο η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας προετοιμάζεται για τη χειμερινή σαιζόν και την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση φωτιάς.

«Η υπηρεσία», σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Νίκος Κοζυράκης, «βρίσκεται υπ’ ατμόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Προετοιμαζόμαστε και για τη χειμερινή περίοδο, όπου η Πολιτική Προστασία πρέπει να είναι ενεργή όσον αφορά τα τεχνικά έργα απορροής υδάτων, ρέματα, πλημμυρικές καταστάσεις, χιονοπτώσεις και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην πρόσβαση, στην μετακίνηση και στην εν γένει ζωή των πολιτών σε όλο τον Δήμο».
Η Υπηρεσία εστιάζει στον καθαρισμό των ρεμάτων και των φρεατίων εντός της πόλης. Αλλά και στο μείζον θέμα που προκύπτει κάθε χρόνο, τις επιπτώσεις στον παραλιακό δρόμο λόγω του έντονου κυματισμού στην παραλία της Σητείας. «Το γνωστό πρόβλημα, όπου το κύμα φέρει άμμο και χαλίκια σκεπάζοντας τον δρόμο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ασφαλής δίοδος των οχημάτων. Εμείς θα φροντίζουμε ο δρόμος να είναι καθαρός κάθε φορά που θα έχουμε έντονο κυματισμό. Είναι ένα πρόβλημα δυστυχώς που δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά, τουλάχιστον προς το παρόν, όσο δηλαδή θα υπάρχει αυτή η κατάσταση στην παραλία. Επίσης θα έχουμε και το πρόβλημα στα γεφύρια που επικοινωνούν με την παραλία, με παρεμπόδιση του συνόλου της άμμου που συγκεντρώνεται κι εμποδίζει τη ροή του ρέματος που δημιουργείται προς τη θάλασσα», πρόσθεσε.
Για το συντονισμό, την ενεργοποίηση και τη δράση των εμπλεκομένων η Πολιτική Προστασία του Δήμου με επιστολή στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου υπενθυμίζει την υποχρέωση καθαρισμού των ρεμάτων που βρίσκονται στο δήμο Σητείας. Όπως τόνισε ο κ. Κοζυράκης, «γίνεται αναφορά στην αναγκαιότητα καθαρισμού όλων των ρεμάτων και επισήμανση σε κάποια ειδικότερα, όπως από τις εκβολές του ποταμού Παντέλη ως το ύψος του Πισκοκεφάλου, τα τεχνικά απορροής των υδάτων στην επαρχιακή οδό Σητείας, ως τον οικισμό Αγιάς Φωτιάς και στον ποταμό του Παλαικάστρου, από την γέφυρα του επαρχιακού δρόμου Παλαικάστρου- Ζάκρου ως τις εκβολές στην περιοχή Σκλαβοπούλες.
Αυτά είναι τα πιο βασικά χωρίς βέβαια να είναι πιο ήσσονος σημασίας εκείνα που υπάρχουν σε διάφορα μέρη του Δήμου μας. Σε αυτή την λογική ειδοποιήσαμε την Περιφέρεια για την υποχρέωση της παρόλο που εμείς όπως κάθε χρόνο θα κάνουμε και φέτος ότι μπορούμε και πέρα των αρμοδιοτήτων μας. Θα κινηθούμε και θα χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα του Δήμου όπου μπορούμε προσφέροντας υπηρεσίες, όμως έχει και η Περιφέρεια υποχρέωση να φροντίσει για όσα πρέπει».
Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Κοζυράκης, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΣ προγραμματίζεται καθαρισμός των φρεατίων εντός της πόλης σύντομα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας