Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Η λειτουργία του Β΄ Παιδικού Σταθμού και του ΚΔΑΠ Σητείας

Ξεκίνησε η διαδικασία των προσκλήσεων προς τους υποψηφίους αναδόχους των προμηθειών για την δημιουργία του δεύτερου παιδικού σταθμού στην Σητεία.
Αναφερόμενος στο θέμα ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σητείας Λεωνίδας Τερζής, γνωστοποίησε ότι η υπηρεσία του ΔΟΚΑΣ έχει προχωρήσει στην δέσμευση του ποσού των 50.000 και έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ανά κωδικό την κάθε μία, ώστε την επόμενη εβδομάδα να αρχίσουν οι παρεμβάσεις στον παιδικό σταθμό της Πλαστήρα προκειμένου να λειτουργήσει με τις προσλήψεις που θα προκύψουν από τα οκτάμηνα των δύο βρεφονηπιοκόμων
«Η λογική μας είναι με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας αποκατάστασης του κτιρίου μέσα από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν αλλά και της πρόσληψης των βρεφονηπιοκόμων που εκτιμάται να ξεκινήσουν στις 3 Δεκεμβρίου από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, τον Ιούλιο του 2019. Από κει και μετά, μέσα στο 2019 θα προχωρήσει ο ΔΟΚΑΣ στον προγραμματισμό προσλήψεων εκ νέου, για την στελέχωση με ανθρώπινου δυναμικού του παιδικού σταθμού. Θα έχει αδειοδοτηθεί και ο σταθμός ώστε να ενταχθεί στην κατεύθυνση της χρηματοδότησης και αυτής της δομής από το πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, όπου επιδοτούνται μητέρες προκειμένου να φοιτούν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς».
Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ Τερζής, ο ΔΟΚΑΣ θα προγραμματίσει και την πρόσληψη των ειδικοτήτων για το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ώστε μετά την αποπεράτωση των εργασιών που θα ξεκινήσουν ύψους 135.000 ευρώ από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, το έτος 2019-2020,  να λειτουργήσει αυτή η τόσο σημαντική δομή στο κτίριο του πρώην ΚΕΓΕ. «Θα έχουμε άλλη μία εκπαιδευτική δομή στην πόλη μας υπό την εποπτεία του ΔΟΚΑΣ» τόνισε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας