Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Η Σητεία νέος εναλλακτικός προορισμός στην κρουαζιέρα

Στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας Λισαβόνα διοργανώθηκε η 12η Έκθεση Κρουαζιέρας Seatrade Cruise Med. Στην έκθεση συμμετείχε ο κ. Γιάννης Μπρας, CEO της εταιρίας Five Senses Consulting Development, εκπροσωπώντας τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Αγίου Νικολάου και Σητείας.
Ο κ. Μπρας είχε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων μάς έδωσε ενδιαφέροντα ενημερωτικά στοιχεία.
«Όσον αφορά τον προορισμό του λιμανιού της Σητείας, αυτό χαρακτηρίζεται ως ένας νέος προορισμός, ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Μπράς. Μάλιστα υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό σλόγκαν που βγήκε πέρυσι, fall in love in Sitia, σαν ένας νέος εναλλακτικός προορισμός. Βεβαίως χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και υπομονή. Δεν γίνεται κάτι από τη μια μέρα στην άλλη. Φέτος είμαστε τυχεροί που καταφέραμε να έχουμε 3 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, από μια μικρή αλλά ιδιαίτερη δυναμική εταιρεία. Αυτό έβαλε το λιμάνι της Σητείας ξανά στο χάρτη.
Ήδη αρκετές εταιρείες έχουν ζητήσει το πρόγραμμα των εκδρομών που μπορεί να γίνουν στην περιοχή της Σητείας, ως εναλλακτικός προορισμός. Η Σητεία έχει να δώσει κάποιες ιδιαίτερες εκδρομές, πέρα από τις κλασσικές, όπως Τοπλού και Βάι. Έχουν γίνει προτάσεις για διαδρομές σε χωριά, περιπατητικές, σε φαράγγια, καθώς και προτάσεις γαστρονομίας οι οποίες έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Βεβαίως θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι τοπικές δυνάμεις. Οι τοπικοί επιχειρηματίες να έρθουν στο Λιμενικό Ταμείο Σητείας και να προτείνουν οι ίδιοι επιλογές που θα μπορούσαν να προετοιμάσουν, ιδιαίτερα στο κομμάτι της γαστρονομίας, που, όπως μας είπαν πολλές εταιρίες, θα είναι το trend (τάση) των επόμενων χρόνων: οι επιβάτες να γευτούν, αλλά και να ετοιμάσουν οι ίδιοι τοπικά γεύματα. Προσπαθούμε να αναδείξουμε και το Μουσείο της Σητείας το οποίο είναι μικρό αλλά ιδιαίτερα αξιόλογο».
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας