Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Καλά πηγαίνει η είσπραξη παλιών οφειλών στο δήμο Σητείας

Υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Λαντζανάκη συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας.
Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε την σύνταξη έκθεσης Γ΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2018 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Αποτυπώνεται όπως ανέφερε ο κ. Λαντζανάκης μία καλύτερη εικόνα όσον αφορά τις εισπράξεις παρελθόντων ετών. Στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2018, όταν συντάχθηκε, είχε προβλεφθεί η είσπραξη 703.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του Γ΄ τριμήνου, έχουν εισπραχθεί 798.000, περισσότερα κατά 95.000 δηλαδή που έχουν εισπραχθεί από οφειλές τρίτων προς το Δήμο, παρελθόντων ετών.
Καταβάλλεται όπως επισημάνθηκε μία τεράστια προσπάθεια η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και τρία περίπου χρόνια από την Οικονομική Υπηρεσία, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο και ταυτόχρονα ο Δήμος να εισπράττει τα οφειλόμενα. Τα όποια έσοδα προκύπτουν από την πλευρά του Δήμου, όπως τονίστηκε, μεταφέρονται με την λογική της υπηρεσίας και του έργου πάλι προς όφελος των δημοτών.
Αυτό επίσης όπως αναφέρθηκε θα δώσει μία δυνατότητα στην σύνταξη του προϋπολογισμού του 2019, να εμφανιστεί μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα και στις προβλέψεις αλλά και στην μείωση των επισφαλειών που συνοδεύον το σχέδιο σύνταξης του προϋπολογισμού για το 2019.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας