Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Διεξαγωγή Μαθηματικών μαθητικών διαγωνισμών -Τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών νομού Λασιθίου

αφίσα 2018Διεξαγωγή Μαθηματικών μαθητικών διαγωνισμών
Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του 79ου Διαγωνισμού της Ε.Μ.Ε., «Θαλής» καθώς και ο 5ος Παλλασιθιώτικος Διαγωνισμός για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου του νομού μας.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμείτε να προτείνετε θέματα για το διαγώνισμα της Α΄ τάξης, μπορείτε εντός των επόμενων 10 ημερών να τα αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: elenitzereme@yahoo.gr (υπόψη γραμματέας κυρίας Ελένης Τζερεμέ).
Στα πλαίσια των επετειακών πανελλαδικών εκδηλώσεων για το Έτος Μαθηματικών, η Δ.Ε. του παραρτήματος προτείνει να κατατεθούν προτάσεις για την ονοματοθεσία του Παλλασιθιώτικου διαγωνισμού μας, πρακτική που άλλωστε έχουν υιοθετήσει και άλλα παραρτήματα κατά καιρούς για τον αντίστοιχο διαγωνισμό αυτής της βαθμίδας.
Ως Δ.Ε. ωστόσο θέλοντας να τιμήσουμε ανθρώπους-συντοπίτες μας που συνεισφέρουν ενεργά στην επιστήμη και στην χώρα, δείχνοντας παράλληλα εμπράκτως τον σεβασμό και την αναγνώριση στο πρόσωπο τους ως υγιή πρότυπα για την κοινωνία μας, η πρόταση που καταθέτουμε για το όνομα του διαγωνισμού έχει τον ειδικό τίτλο : «Κωνσταντίνος Δασκαλάκης».
*Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μεγάλωσε στην Αθήνα, έχει, όμως, κρητικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του είναι από τις Βουκολιές Χανίων, ενώ η μητέρα του από την Ιεράπετρα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ. Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Τζων Φορμπς Νας που απασχολούσε τους επιστήμονες της πληροφορικής για 60 χρόνια μιας και απέδειξε ότι οι μέχρι τότε προσπάθειες στρέφονταν προς λάθος κατεύθυνση. Έδειξε δηλαδή ότι η ισορροπία αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι υπολογιστικά αδύνατη, δηλαδή ότι δεν υπάρχει τρόπος για να προβληθεί η ισορροπία. Για αυτή του την απόδειξη βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ Αssociation for Computing Μachinery το 2008. Το 2018 ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης βραβεύτηκε με το Βραβείο Νεβάνλινα για «την συνεισφορά του στην κατανόηση της υπολογιστικής πολυπλοκότητας θεμελιωδών προβλημάτων σχετικά με αγορές, δημοπρασίες, ισορροπίες και άλλες οικονομικές δομές». Το 2018 επίσης διακρίθηκε και με το βραβείο Simons Foundation Investigator award που δίνεται σε «κορυφαίους επιστήμονες στα πιο παραγωγικά τους χρόνια».
αφίσα 2018
Η Γραμματέας Ο Πρόεδρος
Ελένη Τζερεμέ Περάκης Μιχαήλ


Τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών νομού Λασιθίου
Το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα βραβεύσει σε ειδική τιμητική εκδήλωση πανηγυρικού χαρακτήρα, ένεκα της εκατονταετηρίδας της Ε.Μ.Ε και των πανελλαδικών επετειακών εορτασμών του 2018 ως «Έτους Μαθηματικών», τους μαθητές του νομού που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στους πανελληνίους Μαθηματικούς διαγωνισμούς.
Την τελετή βράβευσης θα φιλοξενήσει η πόλη του Αγίου Νικολάου ως πρωτεύουσα του Νομού, σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Rex» στις 11.οο π.μ. την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή προς το κοινό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειες τους να μετέχουν σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή των μαθηματικών.
Μετά το πέρας της επίσημης κεντρικής ομιλίας του Μαθηματικού-Λογοτέχνη Μάκη Καραγιάννη με τίτλο «Η αναζήτηση της αλήθειας μέσα από τα Μαθηματικά και τη Λογοτεχνία», θα ακολουθήσει η βράβευση των συνολικά 81 μαθητών του νομού Λασιθίου (όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης: Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς κατά το σχολικό έτος 2017-2018.
Η Γραμματέας Ο Πρόεδρος
Ελένη Τζερεμέ Περάκης Μιχαή

Πηγή : Style 100fm

Συνολικες προβολες σελιδας