Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

«Εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός» στο Ατμοηλεκτρικό σταθμό στον Αθερινόλακκο, ετήσια άσκηση ετοιμότητας

Έντονη δράση αναπτύχθηκε σήμερα το πρωί στην  περιοχή του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Αθερινόλακκου στην Σητεία όταν  «εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κι εκδηλώθηκε πυρκαγιά  στον μόλο της εγκατάστασης και του μηχανοστασίου…»

Ευτυχώς το «συμβάν» δεν ήταν  αληθινό, διαδραματίστηκε όμως σε πραγματικό χρόνο, στο πλαίσιο ετήσιας άσκησης ετοιμότητας που διοργάνωσε ο ΑΗΣ με σκοπό την ασφάλεια – και την συνεχή βελτίωση – του εργοστασίου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε  με την  συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της περιοχής.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, υπήρξε απειλή για βόμβα και έκρηξη του μηχανισμού στην διάρκεια εκφόρτωσης πλοίου με μαζούτ στο λιμάνι του Αθερινόλακκου. Εκδηλώθηκε  λοιπόν φωτιά κι αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του εργοστασίου με δύο ομάδες πυρόσβεσης και πρώτων βοηθειών  καθώς και οι υπηρεσίες του λιμενικού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ αλλά και εθελοντές διασώστες της ΕΔΕΑΚ.
Με την παρέμβαση όλων λοιπόν των εμπλεκομένων κατέστη δυνατή η διαχείριση και  η αντιμετώπιση  της κατάστασης στην διάρκεια περίπου των τεσσάρων ωρών που διήρκεσε η άσκηση κατά την οποία  έκλεισαν δρόμοι, σβήστηκε η φωτιά και έγινε η διαχείριση των τραυματιών.
Την απόλυτη ικανοποίηση του για την  διεξαγωγή της άσκησης εξέφρασε και ο Διευθυντής του ΑΗΣ Αθερινόλακκου κ Νίκος Μανακανάτας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας