Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Η πιθανότητα δωρεάν τροφείων στο Δήμο Σητείας

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας εξέτασε αιτήσεις γονέων για την φιλοξενία των παιδιών στον παιδικό σταθμό. Πρόκειται για αιτήσεις εκτός προγράμματος της ΕΕΤΑΑ, που ετέθησαν με σκοπό την επικαιροποίηση των τροφείων,
των ποσών που οφείλουν αιτούντες οικογένειες ανάλογα με το εισόδημά τους.
Ο πρόεδρος κ. Λεωνίδας Τερζής ενημέρωσε και για το κόστος λειτουργίας των παιδικών σταθμών, που ανέρχεται στα 307.000 ετησίως και είναι σημαντικό. Ωστόσο λόγω της θετικής υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης στο ΔΟΚΑΣ, πιθανότατα να προκύψουν θετικές εξελίξεις στα τροφεία αφού, όπως ανέφερε ο κ. Τερζής, «η χρηματοδότηση που λαμβάνουμε από την ΕΕΤΑΑ, αλλά και οι ίδιοι πόροι του ΔΟΚΑΣ κατά 95% χρηματοδοτούν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών. Από την ΕΕΤΑΑ αναμένεται να εισπράξουμε περίπου 100.000 για το σχολικό έτος 2018-2019 και τα υπόλοιπα χρήματα τα επιβαρύνεται από τον προϋπολογισμό του ο ΔΟΚΑΣ. Από τις οικογένειες που πληρώνουν τροφεία, το ποσό που εισπράττει ο ΔΟΚΑΣ ετησίως, δεν ξεπερνά τις 15.000 με 20.000 ανάλογα την χρονιά.
Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα πάντα με πώς θα κινηθεί η οικονομική κατάσταση του νομικού προσώπου, θα αναπτύξουμε μία λογική -για την χρονιά που θα μπει τουλάχιστον- στην κατεύθυνση ενδεχόμενης δυνατότητας αφαίρεσης τελείως των τροφείων και για τις υπόλοιπες οικογένειες. Στα πλαίσια πάντα της κοινωνικής πολιτικής του οργανισμού προς το συμφέρον των δημοτών. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αυτό μπορεί να ισχύει κάθε χρόνο. Ίσως τη δεδομένη στιγμή να καταστεί εφικτό λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης που έχει ο ΔΟΚΑΣ».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας