Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Χρηστή διοίκηση και προσφορά υπηρεσιών στους δημότες της Σητείας από τον ΔΟΚΑΣ

Υπό την προεδρία του κ. Λεωνίδα Τερζή συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας.

Το σώμα ενέκρινε τον απολογισμό και ισολογισμό του ΔΟΚΑΣ για το 2017. Όπως σημείωσε ο κ. Τερζής, «αποτυπώνεται πλήρως η εικόνα της διαχείρισης των οικονομικών ζητημάτων. Για το 2017, ο ΔΟΚΑΣ παρουσιάζει κέρδος 60.000 € περίπου, το 2016 ήταν 43.000 και 145.000 το 2015. Αποτυπώνεται ότι η διαχείριση είναι χρηστή. Κινούμαστε με την λογική της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τους δημότες με γνώμονα πάντα την βελτίωσή της.
Ο ΔΟΚΑΣ είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιαίτερα νευραλγικό. Ασχολείται με όλα τα δρώμενα και την προβολή του Δήμου Σητείας, περιλαμβάνοντας δραστηριότητες όπως είναι το Γεωπάρκο, τα πολιτιστικά, αθλητικά, οι παιδικοί σταθμοί, το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, το ΚΑΠΗ, το Ωδείο, η Φιλαρμονική και η διοργάνωση πληθώρας εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Ο νέος παιδικός
Στη συνέχεια εγκρίθηκε η 6η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΔΟΚΑΣ για το οικονομικό έτους 2018. Περιλαμβάνει την επικαιροποίηση ποσών σύμφωνα με την εκτίμηση της υπηρεσίας για τις προμήθειες που θα προκύψουν στο αμέσως επόμενο διάστημα σχετικά με την λειτουργία του νέου παιδικού σταθμού.
«Η λειτουργία του», εξήγησε ο κ. Τερζής», είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την χρηματοδότηση των 50.000, που έχει πιστωθεί στον προϋπολογισμό του ΔΟΚΑΣ. Με την δημοπράτηση των προμηθειών αυτών θα καταβληθεί από το αρμόδιο υπουργείο το 30% της χρηματοδότησης και στην πορεία θα πιστωθεί στους λογαριασμούς και το υπόλοιπο».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας