Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Προώθηση του εθελοντισμού στη Σητεία και ενημέρωση για το έργο του Ερυθρού Σταυρού

Με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και την προώθηση του εθελοντισμού, κιόσκι του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του Ερυθρού Σταυρού φιλοξενείται αυτές τις ημέρες και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου στον χώρο της λιμενικής ζώνης, δίπλα από την κεντρική πλατεία της Σητείας.

Οι εθελοντές Σαμαρείτες και οι εθελόντριες του τομέα Νοσηλευτικής του Τοπικού Τμήματος κάθε απόγευμα βρίσκονται στον χώρο ενημερώνοντας τους πολίτες. Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα εκπαίδευσης της τρίτης Σχολής Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών και όσοι επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν.
Ήδη έχουν εκπαιδευτεί και προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία αρκετοί Σαμαρείτες, ενώ έχει καταβληθεί μία μεγάλη προσπάθεια με την συνδρομή πολιτών, φορέων και του Δήμου ώστε να γίνει προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού που θα ενισχύσει και θα βοηθήσει το έργο των εθελοντών. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται και η προμήθεια διασωστικού οχήματος.
Ο Αρχηγός του τομέα Σαμαρειτών κ. Μάσιμο Ρέστι ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και κάλεσε όποιον επιθυμεί να εγγραφεί, να εκπαιδευτεί και να προσφέρει τις εθελοντικές του υπηρεσίες στον συνάνθρωπο και την κοινωνία
Το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πλαισιώνεται από περίπου 50 ενεργούς εθελοντές κι εθελόντριες Σαμαρείτες και Νοσηλευτικής, που συνδράμουν όπου χρειαστεί βοηθώντας τους συνανθρώπους τους και συνολικά την τοπική κοινωνία.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας