Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Αρμένων Σητείας

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το απόγεύμα της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής,
 στον φερώνυμο Ναό της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ιεράς Μονής Αγίας Σοφίας που σήμερα υπάγεται στην Ενορία Αρμένων Σητείας, στον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Σοφίας, η οποία με μητρικές παραινέσεις στήριζε την πίστη των τριών μαρτύρων θυγατέρων της, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, έως και το μαρτύριό τους για την ομολογία της πίστης τους στον Χριστό.
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής και συμμετείχαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης κ. Παύλος Χριστοδουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νικ. Λατζανάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας