Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Παιδικός σταθμός στο Γούδουρα

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας συζητήθηκε η έγκριση υποβολής αίτησης στήριξης της πράξης με τίτλο «Αποκατάσταση υφιστάμενου κτηρίου για την δημιουργία Παιδικού Σταθμού στον οικισμό Γούδουρα Δ.Ε. Λεύκης του Δήμου Σητείας».
Πρόκειται για πρόσκληση του προγράμματος Leader και της δράσης «Στρατηγικές για την τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων».
Όπως σημείωσε ο κ. Τερζής, που εισηγήθηκε το θέμα, στην συγκεκριμένη περιοχή του Γούδουρα αυξάνεται στατιστικά και δημογραφικά ο πληθυσμός και αναδεικνύεται η ανάγκη ύπαρξης ενός Παιδικού Σταθμού. Προχωρώντας στην εκτίμηση της υφιστάμενης κτιριακής εγκατάστασης, του Δημοτικού Σχολείου, ο Δήμος προκρίνει την υποβολή πρότασης με προϋπολογισμό περίπου 100.000 €.
Στο ερώτημα του κ. Δρακάκη τί μέλλει γενέσθαι εάν δεν υπάρξει έγκριση στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, ο κ. Τερζής απάντησε ότι ο πρώτος στόχος αφορά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω του Leader. Δεδομένης της αύξησης του πληθυσμού στην περιοχή, στόχος θα είναι η εξεύρεση ενός άλλου χρηματοδοτικού τρόπου, όπως από τα τακτικά έσοδα του ΔΟΚΑΣ, που έχει δυνατότητα αυτή την στιγμή να λειτουργήσει τον Παιδικό Σταθμό.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας