Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στη Σητεία

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Σητεία, στην οποία το πρόγραμμα ξεκίνησε τη προηγούμενη χρονιά και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει την ενοικίαση 27 οικιών, στις οποίες διαμένουν περίπου 130 άτομα.
Η κινητικότητα κι εναλλαγή προσώπων είναι συνεχής, αφού κάποιοι έρχονται και κάποιοι φεύγουν και συνενώνονται με συγγενείς τους που διαμένουν σε άλλες χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.
Η εφαρμογή του προγράμματος, σημείωσε ο κ. Πατεράκης, είναι επιτυχής στην Σητεία, κάτι που απέδωσε συνολικά στην τοπική κοινωνία, στους πολίτες και την Δημοτική Αρχή, όπου υπάρχει ομοφωνία με την στήριξη της αντιπολίτευσης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.
«Γι’ αυτό θεωρούμε ότι έχει πετύχει αυτή η προσπάθεια, όπως μας δήλωσαν και οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας.
Σαν περιοχή λοιπόν έχουμε καλύψει σχεδόν στο σύνολο το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί. Οι δυνατότητες που έχουμε είναι να ενοικιαστούν ακόμη δύο με τρία σπίτια το πολύ. Από ‘κει και πέρα θεωρώ ότι θα πρέπει κι άλλες πόλεις της Κρήτης, της Ελλάδας να συνεισφέρουν στη στήριξη αυτού του προγράμματος, κάτι για το οποίο υπάρχουν περιθώρια.
Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Σητείας, τους ενεργούς πολίτες που βοηθάνε όπου χρειαστεί και παρέχουν τα πλούσια αισθήματα φιλοξενίας που διαθέτουμε ως κοινωνία σε αυτές τις οικογένειες που έφυγαν από περιοχή πολέμου και ήρθαν για να ζήσουν μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Από ‘δω κι έπειτα το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μία προσπάθεια που σαν τελικό στόχο έχει την ένταξη των οικογενειών, οι οποίες θα αποφασίσουν να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου, κάτι που σημαίνει ότι ίσως μπορούν να εργαστούν σε κάποιες δουλειές, να ανοίξουν κάποιες θέσεις εργασίας, να μάθουν ελληνικά. Όλα αυτά είναι θέματα που απασχολούν όλους μας, ανταλλάξαμε απόψεις κι αναμένουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπιστούν και από την αρμόδια κυβέρνηση».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας