Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ευπρεπίστηκε η πρόσοψη του παλιού κοιμητηρίου της Σητείας

Άλλαξε προς το καλύτερο η πρόσοψη του παλιού κοιμητηρίου της Σητείας τις τελευταίες ημέρες κατόπιν αξιέπαινης πρωτοβουλίας ενός πολίτη της περιοχής, του κ. Γιώργου Αλεβίζου. Ο κ. Αλεβίζος ανέλαβε το κόστος των παρεμβάσεων που απαιτούνταν, υλοποιήθηκαν και ευπρέπισαν τον ιδιαίτερο αυτό χώρο.

«Με δαπάνη του κ. Αλεβίζου», μας είπε ο Αντιδήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Λεωνίδας Τερζής, «στην μνήμη των γονέων του έγινε εξωραϊσμός της δυτικής προσόψεως και της εισόδου του παλιού κοιμητηρίου. Έγιναν εργασίες που αφορούν αποκατάσταση του εξωτερικού τοίχου της δυτικής προσόψεως του κοιμητηρίου με καθαίρεση σοβάδων και αρμολόγηση του πλινθόκτιστου τοιχίου, αποκατάσταση της πόρτας εισόδου, τοποθετήθηκαν παγκάκια καθώς κι ένα μικρό πεζοδρόμιο.
Είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια που δείχνει ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ισχυρά αντανακλαστικά, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκατάσταση δομών και υποδομών που αφορούν το σύνολο. Σε συνεργασία λοιπόν με την Τεχνική Υπηρεσία, το Δήμο και την Δημοτική Κοινότητα Σητείας υλοποιήθηκε η προσπάθεια αυτή, η οποία απέδωσε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αισθητικό και συναισθηματικά ισχυρό. Ελπίζουμε και θεωρούμε ότι κι άλλοι συμπολίτες μας μπορούν να μπουν σε αυτήν τη λογική του να συνδράμουν το σύνολο μέσα από πρωτοβουλίες που θα λάβουν».
Αλλά και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ελένη Πλατανάκη έκανε λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία, ανιδιοτελή με γνώμονα το κοινό όφελος. Ευχήθηκε η ενέργεια του κ. Αλεβίζου να αποτελέσει κίνητρο και για άλλους ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν. Αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς στις εποχές που διανύουμε, καθώς οι ανάγκες είναι πολλές και ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Αλεβίζο για την προσφορά του. «Είναι θετικό ότι ο εθελοντισμός και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στον τόπο μας», πρόσθεσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας