Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Σε επίπεδα Αυγούστου κινείται ο Σεπτέμβριος στην περιοχή της Σητείας

Καλή είναι η τουριστική κίνηση του Σεπτεμβρίου για την περιοχή της Σητείας.
«Οι πληρότητες», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννης Κακουράκης,
«κυμαίνονται στα επίπεδα του Αυγούστου, κάτι που δείχνει ότι ο μήνας που διανύουμε θα ολοκληρωθεί με θετικό πρόσημο. Επίσης σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θετικά είναι τα μηνύματα και για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου».
Βέβαια, όπως διευκρίνισε, «η εικόνα αυτή αφορά την κίνηση από την Σκανδιναβία, από την οποία οι πτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο Σητείας.
Οι ξενοδοχειακές μονάδες κατ’ επέκταση που συνεργάζονται με το τουριστικό γραφείο και στις οποίες διαμένουν επισκέπτες από την Σκανδιναβία εξακολουθούν να έχουν καλές πληρότητες από 70% έως και 100% κι αυτήν την εποχή. Οι υπόλοιπες κινούνται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.
Βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται η επισκεψιμότητα των Σκανδιναβών. Σε αυτό συντελεί το ότι η περιοχή μας τους αρέσει πολύ και έχουμε πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες. Είναι θετικό το ότι πρόκειται για επισκέπτες που δεν είναι all-inclusive, οι οποίοι κινούνται στην περιοχή, στα εστιατόρια, στις καφετέριες κλπ, γεγονός που συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Φέτος μάλιστα έχουν ανοίξει και καινούρια καταστήματα στην Σητεία που δραστηριοποιούνται στην πώληση παραδοσιακών προϊόντων, ενοικίασης αυτοκινήτων κλπ. Αυτό είναι θετικό και σημαίνει άνοιγμα στην αγορά εργασίας».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολη

Συνολικες προβολες σελιδας