Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Εκκρεμούν τα «ψίχουλα» του ΕΛΓΑ στην Κρήτη - Τα έχει πάρει η υπόλοιπη χώρα

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/files/2018-08-03/money.jpg Ακόμα να πληρώσουν τα περυσινά…
“Κόκκαλα” έχει πια, ως φαίνεται, εκείνη η περιβόητη υπογραφή του ΦΕΚ για να λάβουν οι Κρητικοί αγρότες τα “ψίχουλα” του 30% των υπολοίπων από τις περυσινές ζημιές, όταν αυτά τα υπόλοιπα δόθηκαν πριν από δύο μήνες στις εκλογικές περιφέρειες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μαζί με πολλά χρήματα από το λεγόμενη κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis).

Την αποκάλυψη αυτή κάνει στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” σήμερα ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, καταγγέλλοντας τη διοίκηση του ΕΛΓΑ ότι έχει εκτεθεί πλέον ανεπανόρθωτα, κάτι που δεν αλλάζει ακόμα και αν δώσει τα χρήματα σήμερα το πρωί!
«Τα χρήματα τα οποία πληρώνουμε εμείς οι παραγωγοί μέσα από τις ασφαλιστικές μας εισφορές πηγαίνουν για να πληρωθούν τα ενοίκια των κτηρίων που στεγάζεται ο ΕΛΓΑ σε όλη την Ελλάδα. Πληρώνονται οι εργαζόμενοι, τα τηλέφωνα, το ρεύμα και γενικά όλα τα έξοδα του ΕΛΓΑ. Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον ΕΛΓΑ το ξέρουν και το αναγνωρίζουν. Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα...».
Και στο σημείο αυτό, ο κ. Ιερωνυμάκης τονίζει ότι «δεν ξανάγινε ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα να υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του υπόλοιπου 30% από τις αποζημιώσεις της προηγούμενης χρονιάς. Και εξέθεσαν ανεπανόρθωτα και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι βγήκαν και στήριξαν μια κατάσταση. Δυστυχώς η κυβέρνηση εξέθεσε και τους ίδιους. Το να δοθούν τώρα ή να μη δοθούν, δεν έχει κανένα νόημα πλέον. Έπρεπε να τα δώσουν την ώρα της συγκομιδής, να μπορέσει ο κόσμος να καλύψει τις ανάγκες του, αφού υπάρχει πρόβλημα ρευστοποίησης. Αλλά η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα και σφυρίζει ακόμα και σήμερα αδιάφορα: “όταν δοθεί το ΦΕΚ” και “δεν ήρθε ακόμα το ΦΕΚ” και πάει λέγοντας... Στο μεταξύ, αν ήταν τα χρήματα του Δημοσίου, να το κάνουν αυτό. Αλλά τα χρήματα είναι των παραγωγών. Το κράτος όχι μόνο δε δίνει ένα ευρώ, αλλά παίρνει και από τις ασφάλειες λεφτά»!..
Οι... “καπετάνιοι” του... “Σοσιαλισμού”
Ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, συνεχίζοντας να εκφράζει την αγανάκτησή του για το θέμα αυτό, λέει χαρακτηριστικά: «Την ίδια ώρα στα ροδάκινα, εκτός από το υπόλοιπο του 2017, έδωσαν συν 120 ευρώ το στρέμμα μέσα από το de minimis σε όλους τους παραγωγούς. Ας το δουν λοιπόν οι βουλευτές και οι τοπικοί άρχοντες του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι λοιπόν συνοδοιπόροι τους “στον αγώνα για τον Σοσιαλισμό και τη Δημοκρατία”, επωφελούνται κατά περιοχές και στηρίζουν τους παραγωγούς τους. Αυτοί βγαίνουν εδώ και μας βρίζουν την ώρα που θα μιλήσουμε. Αυτή είναι η διαφορά. Και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Όταν κάνουν λοιπόν αγροτική πολιτική δύο ταχυτήτων, με βάση το πού είναι οι καπεταναίοι βουλευτές οι οποίοι καπελώνουν τους υπόλοιπους, εμείς τι άλλο πια να πούμε; Κι εγώ που σήμερα διαμαρτύρομαι, ήμουν αυτός που αντέδρασα επί Ν.Δ. και στο πακέτο Χατζηγάκη που εξαίρεσε την Κρήτη. Και ζήτησα την παραίτησή του»...
Καταλήγοντας, τονίζει ότι την ίδια ώρα μιλάμε για μια Κρήτη που ως νησί έχει τουλάχιστον διπλάσιο κόστος παραγωγής σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τέλος, ο κ. Ιερωνυμάκης θεωρεί ως τραγελαφικό το γεγονός ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, απάντησε πρόσφατα στον πρόεδρο της ΕΑΣΗ Ανδρέα Στρατάκη ότι «τις επόμενες μέρες θα δοθούν τα υπόλοιπα του 2017 αλλά δε θα δοθεί το 30%. Μόνο το 20%, ίσως και το 25% στην καλύτερη περίπτωση»!

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας