Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Λόγω έλλειψης γυμναστών δεν λειτούργησε το κολυμβητήριο στη Σητεία

Υπό την προεδρία του κ. Λεωνίδα Τερζή συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας και έγινε συζήτηση σχετικά με το κολυμβητήριο Σητείας.

«Κάποιες ανατροπές έχουν γίνει στους κωδικούς του προϋπολογισμού του ΔΟΚΑΣ λόγω του ότι σταδιακά κινούμαστε προς το τέλος του έτους και επικαιροποιούνται επί του ακριβέστερου οι δαπάνες που θα προκύψουν. Μία από αυτές που δεν θα υλοποιηθεί είναι αυτή των χημικών αναλύσεων του κολυμβητηρίου όπου ήταν συμβασιοποιημένη και δεν θα εκταμιευτεί κάποιο ποσό,  αφού το κολυμβητήριο δεν λειτούργησε παρά το γεγονός ότι ο ΔΟΚΑΣ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια.
Από το Νοέμβριο του 2017 έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να προγραμματίσει τις προσλήψεις και να αιτηθεί το Φεβρουάριο του 2018 στην διυπουργική επιτροπή -αποτελούμενη από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών- την έγκριση πρόσληψης δύο καθηγητών φυσικής αγωγής ανταποδοτικού χαρακτήρα. Δηλαδή από τις εισπράξεις που θα προέκυπταν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για την εκμάθηση κολύμβησης θα καταβάλλονταν και η μισθοδοσία των εν λόγω υπαλλήλων. Δεν υπήρξε καμία απάντηση όμως από το υπουργείο εσωτερικών.
Ο ΔΟΚΑΣ προσπάθησε να υπερκεράσει αυτό το εμπόδιο προβλέποντας δύο θέσεις δίμηνης απασχόλησης για καθηγητές φυσικής αγωγής προκειμένου να λειτουργήσει έστω το καλοκαιρινό δίμηνο το κολυμβητήριο. Ούτε κι αυτή η προσπάθεια τελεσφόρησε με αποτέλεσμα να έχουν γίνει όλες οι ενέργειες συντήρησης προκειμένου η υποδομή να καταστεί λειτουργική -όπως γίνεται κάθε χρονιά, αλλά τελικά να μην λειτουργήσει λόγω αδυναμίας πρόσληψης που δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στον ΔΟΚΑΣ», επεσήμανε ο κ. Τερζής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας