Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεχίζονται οι εργασίες στη Β’ πτέρυγα της Παθολογικής του νοσοκομείου Σητείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δράση του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας που περιλαμβάνει τις εργασίες επιχρισμάτων, ελαιοχρωματισμών και τις ηλεκτρολογικές εργασίες στη δεύτερη πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Λίγο χρονικό διάστημα μετά την πλήρη ανακαίνιση της πρώτης πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής με την καθολική στήριξη της τοπικής κοινωνίας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κι ένα «φρεσκάρισμα» στους χώρους και της δεύτερης ώστε να αποκτήσουν μίαν αξιοπρεπή εικόνα και κατάσταση για τους ασθενείς.
Στο πλαίσιο αυτό οι εργασίες ξεκίνησαν πριν περίπου δύο εβδομάδες. Ακολούθησε μία παύση για λίγες ημέρες προκειμένου να εξευρεθούν κάποια υλικά, που δεν υπήρχαν στη Σητεία, και άρχισαν εκ νέου. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χριστόφορος Καλαμπόκης, «ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια αυτή θα επιφέρει ένα καλό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της εικόνας της υφιστάμενης κατάστασης της δεύτερης πτέρυγας της Παθολογικής Κλινικής, που ήταν επίσης σε μία κακή κατάσταση».

Η Χειρουργική
Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, στον σχεδιασμό δράσεων του Συλλόγου για το επόμενο έτος εντάσσεται και η πλήρης ανακαίνιση της Χειρουργικής Κλινικής.
Πρόκειται για έναν ακόμη μεγάλο στόχο του Συλλόγου, του οποίου το κόστος υλοποίησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει -όπως και για την πρώτη πτέρυγα της Παθολογικής- σε περίπου 27.000 €. Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι ήδη πολίτες και φορείς δείχνουν έμπρακτα την στήριξή τους για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Καλαμπόκης, υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μέχρι να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι πόροι και να μπορέσει να ξεκινήσει αρχές της άνοιξης η ανακαίνιση της χειρουργικής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας