Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ανατριχιαστικά στοιχεία για το γιατρό με τις αρρωστημένες ορέξεις στον Άγιο Νικόλαο

ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ Η κοπέλα κατήγγειλε ότι ο μεσήλικας γιατρός, ψηλάφιζε με το ένα του χέρι και με το άλλο αυνανιζόταν
Αναστάτωση επικρατεί από χθες στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου. Αιτία είναι η καταγγελία μιας 25χρονης κοπέλας, η οποία - όπως ανέφερε στις Αρχές - έπεσε θύμα ασέλγειας από ιδιώτη γιατρό, την ώρα που εκείνος την εξέταζε!
Ο 55χρονος γιατρός, ο οποίος συνελήφθη, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, για την κακουργηματική δίωξη που του ασκήθηκε.

Ο 55χρονος γιατρός έπεσε στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία νεαρής ασθενούς του, η οποία κατήγγειλε ότι, την ώρα που την εξέταζε, προέβαινε παράλληλα σε ασελγείς χειρονομίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικίας 25 ετών κοπέλα ανέφερε ενώπιον των αστυνομικών ότι ο μεσήλικας γιατρός την ώρα που την ψηλάφιζε με το ένα του χέρι, με το άλλο αυνανιζόταν πίσω από την πλάτη της. Σύμφωνα πάντα με την επίμαχη καταγγελία, ο γιατρός εξέτασε τη φερόμενη παθούσα σε σημεία του σώματός της τα οποία δεν άπτονταν με την ειδικότητά του. Τελικά, οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον γιατρό, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου.
Κι άλλες υποθέσεις διερευνά η αστυνομία

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η επίμαχη υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί οι οποίοι διερευνούν την εν λόγω υπόθεση έχουν εντοπίσει και άλλες περιπτώσεις ασθενών που φέρονται να παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον εν λόγω γιατρό.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Συγκεκριμένα, σε βάρος του γιατρού ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε εν συνεχεία στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Το αίτημά του έγινε δεκτό και ο 55χρονος θα οδηγηθεί εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο την ερχόμενη Τρίτη. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Η περίπτωση του τεχνικού ορθοπαιδικού
Η υπόθεση ασέλγειας που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας έχει αρκετά κοινά σημεία με άλλη πολύκροτη υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί πριν από ενάμιση χρόνο στο Ηράκλειο. Πρόκειται για την περίπτωση του τεχνικού ορθοπαιδικού μηχανημάτων, ο οποίος φέρεται να είχε ασελγήσει σε βάρος μιας ανήλικης μαθήτριας της Β’ Γυμνασίου, στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, το καλοκαίρι του 2016, όταν το κορίτσι ήταν 13,5 ετών, μετέβη στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου, συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Το 13χρονο - τότε - κορίτσι είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς του να απευθυνθούν στον επίμαχο επαγγελματία.

Χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβη σε ασελγή πράξη σε βάρος της μικρής, η οποία εν συνεχεία ενημέρωσε τους γονείς της, οι οποίοι κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο.
Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον Νοέμβριο του 2017, οπότε και αναβλήθηκε για τον περασμένο Απρίλιο. Τον Απρίλιο του 2018, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου ανέβαλε εκ νέου την υπόθεση, η οποία φτάνει τελικά στο ακροατήριο την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής Μαρίνα Παναγιωτάκη είχε κάνει λόγο για 8 με 9 ακόμη περιστατικά ασέλγειας στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο συγκεκριμένος τεχνικός ορθοπαιδικός μηχανημάτων.

«Μάλιστα, οι ασελγείς πράξεις κατά των δύο εκ των εν λόγω παιδιών είναι σφοδρότερης έντασης (σ.σ. από την υπόθεση της 13χρονης)», είπε η δικηγόρος.
Ωστόσο, όπως είχε τονίσει η υπεράσπιση του κατηγορουμένου τον περασμένο Απρίλιο, ο τεχνικός ορθοπαιδικός μηχανημάτων αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδουν και ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. «Η εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη είναι απόλυτη και η υπόθεση θα κριθεί όχι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά από το αρμόδιο δικαστήριο», είχε δηλώσει - μεταξύ άλλων - τότε η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κ. Ασπρίδη.
Ο εν λόγω τεχνικός ορθοπαιδικών μηχανημάτων αναμένεται να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη, στις 12 Οκτωβρίου, για την κακουργηματική πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.
68χρονος ασελγούσε σε 15χρονο αγόρι
Στις δικαστικές αίθουσες θα αναβιώσει, πάντως, σε λίγες ημέρες και άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου Κρητικόπουλου. Την ερχόμενη Τετάρτη, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ένας 68χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ενός 15χρονου αγοριού.
Ο 68χρονος, ο οποίος κατηγορείται «για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, με άρρενα παθόντα κατ’ εξακολούθηση», είχε μάλιστα κριθεί ένοχος πέρυσι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όπου είχε εκδικαστεί η εν λόγω υπόθεση, είχε κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο, καταδικάζοντάς τον σε ποινή κάθειρξης 15 ετών. Η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε από την Έδρα να αναγνωριστεί στον 68χρονο ελαφρυντικό, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Το ίδιο συνέβη και με το αίτημα η έφεση τού καταδικασθέντα να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα ο 68χρονος να οδηγηθεί στη φυλακή.
Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ο 68χρονος από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2015 και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους προέβαινε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του έφηβου, με «σκοπό να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του», σε περιοχή του Λασιθίου. Ο καταδικασθείς φέρεται να παρότρυνε τον 15χρονο να τον βοηθάει σε αγροτικές εργασίες, δίνοντάς του χρηματική αμοιβή. Σύμφωνα πάντα με το δικαστήριο, ο 68χρονος πήγαινε το παιδί σε οίκημα δίπλα στο χωράφι του, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.
Γυμναστής βίαζε τη 13χρονη αθλήτριά του
Υπενθυμίζεται ότι για την ερχόμενη Τετάρτη έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και η υπόθεση του Λασιθιώτη γυμναστή, ο οποίος έχει καταδικαστεί - σε πρώτο βαθμό - σε κάθειρξη 12 ετών για τον βιασμό μιας 13χρονης αθλήτριάς του, πριν από περίπου 17 χρόνια, στην Ιεράπετρα. Ο 57χρονος - σήμερα - άνδρας θα καθίσει την Τετάρτη στο εδώλιο για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.
Ας σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια ασχολείτο δραστήρια με τη Χρυσή Αυγή (σ.σ. είναι από τους 69 κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα), είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού του στη φυλακή, τον Ιούνιο του 2016, καθώς, σύμφωνα με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει η υπεράσπισή του, πάσχει από τη νόσο των δυτών.

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας