Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Οι πρόσφυγες και η σητειακή φιλοξενία

Τη Σητεία επισκέφθηκε χθες αντιπροσωπεία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με επικεφαλής τον Αντιπρόσωπο της UNHCR κ. Phillippe Leclerc.

Ο κ. Leclerc τόνισε ότι «η επίσκεψη στην περιοχή οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος Σητείας έχει υποδεχθεί πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, συνολικά 35 οικογένειες. Το πρόγραμμα πάει πολύ καλά, όμως ήταν κάτι που ήθελα και ο ίδιος να δω από κοντά.  Για ‘μένα δεν είναι το σημαντικό να διαβάζω μόνο τις αναφορές που έρχονται στο γραφείο μου, ήθελα να τα δω και μόνος μου κι αυτά που άκουσα είναι θετικά και για τους πρόσφυγες και για τους ντόπιους. Δεν εκπλήσσομαι, έχω ακούσει για την φιλοξενία της Σητείας και την απολαμβάνω και ο ίδιος σήμερα».
Για τους στόχους του προγράμματος σημείωσε ότι «επιτρέπει μεταξύ άλλων στους ανθρώπους αυτούς να έχουν φιλοξενία κι ένα σπίτι στη Σητεία. Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και περισσότερα από 20 παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Οι υπηρεσίες διερμηνείας του προγράμματος βοηθούν τους πρόσφυγες ώστε να εξυπηρετηθούν στο Νοσοκομείο κι σε άλλες υπηρεσίες.
Η  υλοποίηση του προγράμματος λειτουργεί θετικά αμφίδρομα, δηλαδή και για τους πρόσφυγες και για την τοπική κοινωνία μέσω της ενίσχυσης με την καταβολή των ενοικίων των οικιών που διαμένουν οι άνθρωποι αυτοί καθώς και μέσω της απασχόλησης των ατόμων που εργάζονται στο πρόγραμμα (κοινωνικοί λειτουργοί)».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας