Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Βραβεύσεις μαθητών από το Σύλλογο Πολυτέκνων Σητείας

Με τη συμμετοχή πολύ κόσμου ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σητείας διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή στο εστιατόριο «Κρητικό Σπίτι» εκδήλωση βράβευσης. Πρόκειται για μία θεσμοθετημένη πλέον εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος κάθε χρόνο κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η οποία είναι αφιερωμένη στις πολύτεκνες οικογένειες και τα παιδιά τους.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα 11 παιδιά που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα και τα 10 παιδιά που αρίστευσαν σε Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Σητείας.
Επίσης προσφέρθηκαν τσάντες και σχολική ύλη στα 3 πρωτάκια, που φέτος ξεκινούν την φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο.
Αρκετός ήταν ο κόσμος πέραν των πολύτεκνων οικογενειών που συμμετείχε στην εκδήλωση, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του κλήρου, αρχών και φορέων της περιοχής που επιβράβευσαν τις προσπάθειες των παιδιών και συνολικά των πολύτεκνων οικογενειών της περιοχής που «δοκιμάζονται» ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρθηκε, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σητείας κ. Χαράλαμπος Σπυριδάκης ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για την παρουσία τους και τους καλωσόρισε στην εκδήλωση. Στην ομιλία του εστίασε για άλλη μία φορά στο υπ’ αριθμόν ένα, όπως τόνισε, εθνικό πρόβλημα της Ελλάδας, το δημογραφικό, «που κατά την γνώμη μας είναι μέγιστης σημασίας και ακόμα μεγαλύτερο από το οικονομικό».
Συνεχάρη τόσο τα παιδιά που αρίστευσαν σε Γυμνάσια και Λύκεια, όσο κι εκείνα που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κι ευχήθηκε σε όλα καθώς και στα πρωτάκια υγεία και δύναμη στη ζωή τους. Επίσης αναφέρθηκε στο ρόλο των γονιών, που προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο για τα παιδιά τους.
Ευχαρίστησε όλους όσοι -φορείς, πολίτες, καταστήματα- βοήθησαν και στήριξαν οικονομικά τον Σύλλογο, χωρίς την συνεισφορά τους, όπως είπε, δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και να δοθούν τα φετινά χρηματικά βραβεία στα παιδιά των πολυτέκνων.
Το ήμισυ των εσόδων από τη λαχειοφόρο αγορά θα προσφερθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας