Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Σε νέα φάση ο «Γολγοθάς» της Γέφυρας Χαμεζίου

Ένα σημαντικό κομμάτι του έργου της γέφυρας Χαμεζίου θα εξελιχθεί – σε γραφειοκρατικό επίπεδο αποτύπωσης – τις επόμενες μέρες. Το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής που θα φτιαχτεί ανάμεσα στην παλιά εργολήπτρια εταιρεία και στη νέα,
είναι ουσιαστικό για τη συνέχεια του έργου δεδομένου ότι πρόκειται για την ουσιαστική καταγραφή των έργων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και βέβαια όσα θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του έτους όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρέχον έργο. Σε αυτό το στάδιο δεν αναμένεται να υπάρξουν  προβλήματα ή καθυστερήσεις αφού με βάση τις πληρωμές και την αποτύπωση που έχει γίνει, είναι εμφανής η πορεία του έργου.
Να σημειωθεί πως η εταιρεία που αποχωρεί έχει εκτελέσει το 25% και θα ακολουθήσει το 75% των έργων που θα εκτελεστούν από τη νέα ανάδοχο εταιρεία.
«Εμείς πιστεύουμε πως μέχρι τέλος του έτους μπορεί να τελειώσει το πρώτο κομμάτι και να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα», επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάσης.

Ο νέος εργολάβος
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μετά την διαδικασία αυτή που θα αποτυπωθεί όλη η εικόνα, θα συνυπογράψουν οι τρεις πλευρές. Ο παλιός και ο νέος εργολάβος καθώς και ο ΟΑΚ, ώστε το έργο να μπει στη νέα φάση και θα χρειάζεται πλέον τέσσερις μήνες να υλοποιηθεί. Σχετικά με την έναρξη των εργασιών, αναμένεται να ξεκινήσουν από το Σεπτέμβριο.
Ουσιαστικά μιλάμε πλέον για την ολοκλήρωση του έργου που θα δώσει την γέφυρα σε κυκλοφορία για να τελειώσει ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί ως το κρητικό «γεφύρι της Άρτας», αφού έχει περάσει από πολλές διαδικασίες μέχρι τώρα, έχει δημοπρατηθεί ξανά και στόχος είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
«Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Το έργο της ενίσχυσης της γέφυρας θα γίνει και θα δοθεί αρχικά με κάποιους περιορισμούς ενώ μετά και το συμπληρωματικό έργο θα δοθεί, χωρίς πλέον κανένα περιορισμό», υπογραμμίζει ο κ. Καζάσης.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας