Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στη Σητεία

Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης οργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Αντωνιδάκης, με αφορμή το πολύ σοβαρό συμβάν της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό Κόλπο, μετά τη βύθιση του Δ/Ξ Αγία Ζώνη II, καλεί όλα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας της Σητείας  αλλά και όσους πολίτες το επιθυμούν, να ενημερωθούν  για τις δυνατότητες του Δ.Λ.Τ. Σητείας  σε εξοπλισμό αντιρρύπανσης, αλλά και τις μεθόδους που πρὲπει να ακολουθηθούν όταν και εάν προκύψει πραγματικό  συμβάν στην ευρύτερη περιοχή μας.
Το πρόγραμμα του διήμερου:
* Τρίτη 21/8/2018, ώρα έναρξης 8:30: Θεωρητική εκπαίδευση σε θέματα αντιμετώπισης ρύπανσης, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
* Τετάρτη 22/8/2018, ώρα έναρξης 10:00: Πρακτική άσκηση – επίδειξη χρήσης αντιρρυπαντικού εξοπλισμού στον Λιμένα Σητείας.
Η θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοιχεία νομοθεσίας, ιστορικού ρυπάνσεων, χαρακτηριστικά του πετρελαίου ως ρυπαντή, οργάνωση της αντιμετώπισης περιστατικών, χαρακτηριστικά του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται, μεθόδους απορρύπανσης, θέματα αποβλήτων και ανάλυση πραγματικών περιστατικών ρύπανσης.
Η πρακτική άσκηση θα περιλαμβάνει επίδειξη και χρήση του διατιθέμενου αντιρρυπαντικού εξοπλισμού στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Σητείας.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας