Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στα «Λειβάδια» Σητείας

http://www.anatolh.com/wp-content/uploads/2018/08/IMG_6096-696x522.jpg
Tην Τετάρτη 29 Αυγούστου, εορτή της αποτομής της κεφαλής του τιμίου ενδόξου προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, πανηγύρισε με λαμπρότητα ο φερώνυμος Ιερός Ναός στη θέση «Λειβάδια» της πόλεως Σητείας, που αποτελεί παρεκκλήσιον της Ενορίας Ευαγγελισμού Θεοτόκου.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και το έργο του Τιμίου Προδρόμου, ως τελευταίου Προφήτη της Π.Δ. που προετοίμασε τον δρόμο για την έλευση του Σωτήρος Ιησού Χριστού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κήρυγμά του «Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η Βασιλεία του Θεού» και στον έλεγχο του Ηρώδη για την παράνομη σχέση με τη γυναίκα του αδελφού του Ηρωδιάδα, με συνέπεια τον μαρτυρικό θάνατό του με αποκεφαλισμό.
Στην πανήγυρη του ναού έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι της Ενορίας Ευαγγελισμού Θεοτόκου και συμμετείχαν πολλοί πιτοί της πόλεως, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας