Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ενημέρωση στη Σητεία για τη διαδικασία κτηματογράφησης

Συνάντηση για την ενημέρωση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σητείας σχετικά με την διαδικασία κτηματογράφησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη σχετική πρόσκληση απεύθυναν ο Δήμος και οι υπεύθυνοι του Κτηματολογίου.

Η Τοπογράφος Μηχανικός από το Ελληνικό Κτηματολόγιο κ. Δέσποινα Ανδρουλάκη, που έχει αναλάβει την επίβλεψη, την μελέτη κτηματογράφησης για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου από την πλευρά του μελετητή και η Δικηγόρος κ. Μαίρη Κοντού, ενημέρωσαν τους παριστάμενους. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Λαντζανάκης.
«Η συνάντηση», εξήγησε η κ. Ανδρουλάκη, «προσκλήθηκε προκειμένου να ενημερωθούν οι Πρόεδροι, οι οποίοι με την σειρά τους να προχωρήσουν σε μία πρώτη ενημέρωση στους κατοίκους των περιοχών τους ώστε σιγά -σιγά να μπαίνουν στο πνεύμα και να ετοιμάζονται για την περίοδο υποβολής των δηλώσεων, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το Νοέμβριο».
«Είναι ένα σύντομο χρονικό διάστημα και πρέπει ο κόσμος να συγκεντρώσει τα στοιχεία που έχει, τα οποία μπορεί να είναι συμβόλαια, παλιά τοπογραφικά κλπ. Σχεδόν όλοι έχουν περιουσία γιατί συμπεριλαμβάνονται αγροτικά κι αστικά, οπότε χρειάζεται χρόνος για να αρχίσει ο κόσμος να προετοιμάζεται και πόσο δε οι άνθρωποι που διαμένουν στην Αθήνα ή αλλού και βρίσκονται στην περιοχή για διακοπές τώρα, ώστε να αρχίσουν κι αυτοί με την σειρά τους να προετοιμάζονται.
Υποβολή δήλωσης θα μπορεί κάποιος να κάνει είτε σε κάποιο γραφείο από αυτά που θα λειτουργούν στο Νομό, δηλαδή σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα, Οροπέδιο, Σητεία, είτε ηλεκτρονικά, είτε για αυτούς που μένουν στην Αθήνα σε ένα γραφείο, που θα είναι αποκλειστικά για εκείνους που έχουν περιουσία στο Λασίθι.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας