Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Απορριμματοφόρο ανακύκλωσης θα προμηθευτεί ο δήμος Σητείας

 Αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους η προμήθεια ενός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, που θα παράσχει τη δυνατότητα επέκτασης της διαδικασίας στο δήμο Σητείας.

«Ο λόγος για απορριμματοφόρο μικρότερου μεγέθους με το οποίο θα μπορούμε να προχωρήσουμε στην σχεδιαζόμενη επέκταση της ανακύκλωσης σε κάποιες περιοχές του Δήμου μας, όπως για παράδειγμα η Ζάκρος, που δεν γίνεται ανακύκλωση, ώστε να καλύψουμε όλο το Δήμο» ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Νίκος Κοζυράκης.
«Βέβαια, συμπλήρωσε, πρέπει να τονίσω ότι δεν αρκεί να λέμε ότι κάνουμε ανακύκλωση σε όλο το Δήμο, πρέπει να γίνεται σωστά η διαδικασία. Μεγάλη ευθύνη προς αυτό έχουν οι πολίτες. Εμείς έχουμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε την ενημέρωση και μέσα από τα σχολεία και με ενημερωτικό υλικό, που θα διατεθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΣ, όμως θα πρέπει και οι πολίτες να λειτουργούν σωστά και να κάνουν σωστά την ανακύκλωση.
Όταν αυτό συμβαίνει, το όφελος είναι σαφώς μεγάλο, με πολλαπλά οφέλη, περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό για το Δήμο. Μεταξύ άλλων θα περιοριστεί η ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται στον ΧΥΤΑ, κάτι που σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων για το Δήμο, αλλά και χώρο του ΧΥΤΑ κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Είναι από πολλές απόψεις σημαντικό να γίνεται σωστά η ανακύκλωση», τόνισε ο κ. Κοζυράκης.
«Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει συνεχή δράση. Ενεργούμε και προγραμματίζουμε σε καθημερινή βάση, αλλά και βάθος χρόνου καταγράφοντας ανάγκες και προσπαθώντας να προβλέψουμε κάποια πράγματα, ώστε να υπάρχει προετοιμασία και ετοιμότητα αντιμετώπισης προβλημάτων», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας