Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Ενορίας Παπαγιαννάδων Σητείας

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών της ευρύτερης περιοχής τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Αυγούστου ο Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του θαυματουργού στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Παπαγιαννάδων Σητείας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και τις Φανουρόπιτες στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού, όπου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Kύριλλος αναφέρθηκε στη θαυμαστή εύρεση της εικόνος του αγίου στη Ρόδο. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο αλλά και στα πάμπολλα θαύματα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου προς τους ευσεβείς χριστιανούς που με πίστη επικαλούνται το όνομά του, και ευχήθηκε ο Άγιος Φανούριος να φανερώνει το θέλημα του Θεού στη ζωή όλων.
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος Εφημέριοι όμορων Ενοριών και παρέστησαν πολλοί πιστοί από την περιοχή της Σητείας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Παύλος Χριστοδουλάκης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας