Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Θετικός είναι ο απολογισμός για το Γενικό Λύκειο Σητείας

Θετικός είναι ο απολογισμός για το Γενικό Λύκειο Σητείας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι καταστάσεις των επιτυχόντων -περιέχοντας μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του- αναρτήθηκαν χθες στα σχολεία.

Ικανοποιητικά είναι τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις για τους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου Σητείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σάββας Καλένης και οι Υποδιευθυντές κ. Μανόλης Τσιφετάκης και κ. Φωτεινή Συντυχάκη.
Συγκεκριμένα με το 10% -μαθητές που ολοκλήρωσαν την φοίτηση τους στο Λύκειο το 2016-2017, οι επιτυχόντες είναι οκτώ.
Φέτος έδωσαν εξετάσεις 107 απόφοιτοι και τελειόφοιτοι εκ των οποίων οι 80 εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τους 80 επιτυχόντες, οι 28 πέρασαν σε ΤΕΙ, 47 σε ΑΕΙ, 3 στην ΑΕΝ και 2 σε στρατιωτικές σχολές.
Όπως αναφέρθηκε, η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά το ποσοστό επιτυχίας για το ΓΕ.Λ. κρίνεται ικανοποιητικό, περίπου 80%. Οι επιτυχόντες έχουν εισαχθεί σε διάφορες σχολές, σε Πολυτεχνεία, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, πολλοί από αυτούς και σε σχολές πρώτης προτίμησης επιτυγχάνοντας τον στόχο τους
Πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχόντων του ΓΕ.Λ. όσο και του ΕΠΑ.Λ. εισήχθη σε σχολές, ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης, τάση που τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονη και συνδέεται με την οικονομική κρίση που ταλανίζει την ελληνική οικογένεια. Οι 39 από τους 80 επιτυχόντες του ΓΕ.Λ. εισήχθησαν σε σχολές της Κρήτης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας