Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Καταπολέμηση κατσαρίδων στην πόλη της Σητείας

Χθες για δεύτερη φορά πραγματοποιήθηκε η διαδικασία καταπολέμησης εντόμων -και κυρίως κατσαρίδων- στην πόλη της Σητείας.

Η πρώτη σχετική δράση είχε γίνει πριν από ένα μήνα κι επέφερε ικανοποιητικό αποτέλεσμα, όπως μας είπε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας κ. Ελένη Πλατανάκη.
Χθες έγιναν ψεκασμοί εκ νέου στην πόλη.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κοζυράκης, «παρατηρώντας ότι φέτος παρουσιάστηκε πρόβλημα όσον αφορά αυξημένη παρουσία εντόμων και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα, την Υπηρεσία Καθαριότητα και με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, προχωρήσαμε στην σχετική διαδικασία, το δεύτερο στάδιο της οποίας έγινε χθες.
Μετά το πρώτο στάδιο το αποτέλεσμα ήταν θετικό και ευελπιστούμε το ίδιο να συμβεί και τώρα και να “εξαφανιστούν” τα έντομα αυτά που δημιουργούν αισθητικό, αλλά και υγειονομικό θέμα.
Σχεδιάζουμε από του χρόνου, εφ’ όσον είναι εφικτό, να επεκταθεί η προσπάθεια αυτή και σε άλλες περιοχές του Δήμου.
Η αρμοδιότητα καταπολέμησης κουνουπιών κλπ. είναι της Περιφέρειας, όμως επειδή ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση σε πολλά διαμερίσματα, να προχωρήσει ο Δήμος επικουρικά ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος του καλοκαιριού.
Φροντίζουμε όσο μπορούμε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα της πόλης και γενικά του Δήμου μας προς όφελος ντόπιων και επισκεπτών».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας