Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Αυξάνεται η τουριστική κίνηση στην περιοχή του Παλαίκαστρου

Για τον Αύγουστο, τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση στην περιοχή του Παλαίκαστρου είναι περισσότερο ενθαρρυντικά όπως φαίνεται. Αναμένεται πληρότητα 100%. Στην προέλευση των επισκεπτών του Αυγούστου, υπερέχουν οι Ιταλοί, ακολουθούν οι Γάλλοι, Γερμανοί, Άγγλοι και Σκανδιναβοί. Βάσει της εικόνας που έχουμε, ο Αύγουστος δείχνει στοιχεία πληρότητας μέχρι το πρώτο εικοσαήμερο. Ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη όπου φαίνεται μία σχετικά καλή εικόνα. Ελπίζω να μην αλλάξει.

Ένα θετικό επίσης για την ευρύτερη περιοχή, τα δεδομένα του οποίου δεν έχουν αλλάξει είναι οι διαχρονικοί πελάτες, επισκέπτες που επιλέγουν εδώ και χρόνια την περιοχή για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Πράγματι αυτό είναι η δύναμη μας. Τα στοιχεία μας λένε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός πελατών είναι οι διαχρονικοί πελάτες οι οποίοι έχουν αποκτήσει πια φιλικές σχέσεις και νιώθουν την περιοχή πια σαν δεύτερο σπίτι τους. Είναι ένα επίτευγμα σημαντικό που έχουμε καταφέρει με μεγάλες προσπάθειες. Εκεί πρέπει να συνεχίσουμε να εστιάζουμε γιατί οι υπάρχοντες πελάτες προσελκύουν και νέους επισκέπτες», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ιτάνου κ. Κων. Κοξαράκης.

Τα προβλήματα
Παράλληλα αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου και τον τόπο. Έθεσε την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες ιδιαίτερα στο Παλαίκαστρο. Μάλιστα είχε απευθυνθεί ζητώντας την συνδρομή των αστυνομικών αρχών της Σητείας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν και κατά ένα ποσοστό έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Παραμένει σαν πρόβλημα το κυκλοφοριακό, όμως υπάρχει ενδιαφέρον, όπως είπε, από την μεριά της Αστυνομίας -ευχαρίστησε θερμά γι’ αυτό- και καταβάλλεται προσπάθεια για την καλύτερη το δυνατό αντιμετώπιση του.

Οι «εισβολείς»
Επίσης η συνδρομή των αστυνομικών αρχών ήταν σημαντική και σε ένα άλλο θέμα για το οποίο υπήρξαν αναφορές από άλλους επισκέπτες, από μέλη του Συλλόγου και τον κ. Κοξαράκη. Σχετίζεται με την εισβολή επισκεπτών από άλλα μέρη της Κρήτης και κυρίως το Ηράκλειο, που καταλαμβάνουν μία παραλία ολόκληρη, μετατρέποντας την σε «τσαντίρι» με ψησταριές κλπ. και αναχωρούν αφήνοντας πίσω τους μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων.
Με την ευκαιρία ο κ. Κοξαράκης πρόσθεσε ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου, και σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των υπηρεσιών καθαριότητας με την συμβολή του Δήμου, κάθε μήνα γίνεται δύο φορές επιπλέον περισυλλογή απορριμμάτων από σημεία δύσκολα στην ευρύτερη περιοχή.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας