Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων - Τα Μποφόρ έχουν άλλα... σχέδια για τους εκδρομείς

https://s1.neakriti.gr/images/1542x770/2/files/Image/201801/doc_20180118_1908186_q27.jpgΤα τερτίπια του καιρού συνεχίζονται και τον Αύγουστο και μάλιστα αυτήν την φορά οι θυελλώδεις άνεμοι θα πρωταγωνιστήσουν προκαλώντας ανησυχία στους αδειούχους και εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου οι οποίοι και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν με πλοία για τους αγαπημένους τους προορισμούς, ενόψει της γιορτής της Παναγίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προχώρησαν στην έκδοση έκτακτων ανακοινώσεων καθώς θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν από σήμερα τη χώρα.
Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε νωρίς το πρωί προειδοποιεί για βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά και τα 8 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι της τάξης των 8 Μποφόρ σε πολλές περιοχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία για σήμερα 10 Αυγούστου 2018 αναμένονται άνεμοι βορειοανατολικοί έντασης 7 ή 8 Μποφόρ στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Ίδια έντασης άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό Αιγαίο και το Νότιο Ευβοϊκό, αλλά και στο στενό του Καφηρέα.
Βόρειοι άνεμοι με ένταση 7 ή και 8 μποφόρ θα πνέουν σήμερα στο Ικάριο Πέλαγος αλλά και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Καλό είναι σε κάθε περίπτωση οι εκδρομείς που θα χρησιμοποιήσουν τα πλοία για τις μετακινήσεις τους να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Ο καιρός στην Κρήτη
Για σήμερα στην Κρήτη προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 και τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Πάντως όπως είχε αναφέρθει και χθες από το neakriti.gr, θα υπάρξει μεγάλη πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων.
Σε ποιες περιοχές της Κρήτης αναμένονται βροχές σήμερα;
Αμάρι
Άνω Βιάννος
Ανώγεια
Αρκαλοχώρι
Κάνδανος
Καστέλλι
Κρουσώνας
Μάλια
Μουρνιές
Νεάπολη
Πρέβελη
Ρέθυμνο
Σπήλι
Τζερμιάδο

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας