Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί στη Σητεία. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο;

Έντονο προβληματισμό, θλίψη, αλλά και αγανάκτηση προκαλεί η εικόνα των χώρων υγιεινής στην παιδική χαρά της οδού Γεννηματά στη Σητεία.
Όπως φαίνεται, κάποιος ή κάποιοι ξέσπασαν με μανία στο χώρο και μάλλον με τη χρήση κάποιου αντικειμένου, κατέστρεψαν πόρτες και είδη υγιεινής. Το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση δεδομένου ότι πρόκειται για έναν χώρο που φιλοξενεί και χρησιμοποιείται από παιδιά…
Και δυστυχώς δεν είναι το πρώτο ή το μοναδικό περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς, που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στην πόλη της Σητείας, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά ως προς τα αίτια, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών. Πόσο δε όταν λαμβάνουν χώρα σε μία φιλήσυχη περιοχή -όπως χαρακτηρίζεται από ντόπιους κι επισκέπτες- σαν κι αυτή της Σητείας. Μία περιοχή με ευγενικούς, φιλόξενους κατοίκους, η οποία συμπεριλαμβάνεται επί σειρά ετών σε αυτές με τα χαμηλότερα ποσοστά παραβατικότητας όχι μόνο σε παγκρήτιο, αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.
Το τελευταίο συμβάν έρχεται δυστυχώς να προστεθεί σε μία σειρά άλλων που σημειώθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Οργανωμένο σχέδιο;
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης δεν έκρυψε την πικρία, αλλά και την οργή του ταυτόχρονα για το περιστατικό. «Δεν αποκλείεται να υπάρχει τελικά ένα οργανωμένο σχέδιο κατά της περιουσίας του Δήμου, δηλαδή των πολιτών της Σητείας. Το τελευταίο διάστημα, περίπου έξι με επτά μήνες τώρα, λαμβάνουν χώρα κάποια γεγονότα στην πόλη της Σητείας, για τα οποία νιώθω μεγάλη πίκρα, αλλά και απορία. Δείχνουν ότι μάλλον υπάρχει μία οργανωμένη ομάδα πολιτών, που κινούνται με μία λογική ξένη -μέχρι τώρα τουλάχιστον- για τους Σητειακούς, μία λογική καταστροφής και κλοπής. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω κάποιες πράξεις, οι οποίες δεν φέρνουν κάποιο κέρδος ατομικό απλά δημιουργούν μία εικόνα συνολικά για όλη την κοινωνία», σημείωσε ο Δήμαρχος.
Όπως εξήγησε, στο παρελθόν μπορεί να σημειωνόταν κάποιες μικρές καταστροφές σε περιουσία του Δήμου, δηλαδή των πολιτών, όμως το τελευταίο διάστημα φαίνεται σα να λειτουργεί μία οργανωμένη προσπάθεια από κάποιους να καταστρέψουν την περιουσία του Δήμου.
Αναφερόμενος στα συμβάντα που έχουν γίνει, θύμισε: «κλοπή καλωδίων από τις γεωτρήσεις. Σε μία περίοδο λειψυδρίας αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών από τις οποίες κλέβουν τα καλώδια. Αναγκαζόμαστε τώρα με έκτακτες διαδικασίες, να αγοράσουμε καλώδια για να αντικαταστήσουμε τα κλεμμένα στις γεωτρήσεις. Επίσης κλέβουν κάδους απορριμμάτων. Αναγκαζόμαστε τώρα να κάνουμε δεύτερη προμήθεια κάδων για να αντικαταστήσουμε κάποιους κατεστραμμένους, αλλά και κάποιους κλεμμένους από σημαντικά σημεία της πόλης. Κλέβουν παιχνίδια από παιδικές χαρές. Κλέβουν και ξεριζώνουν δέντρα. Υπήρξε προσπάθεια καταστροφής της πλάκας με την επιγραφή που είχαμε τοποθετήσει στον κήπο δίπλα από τη κεντρική πλατεία της πόλης, όταν επισκέφθηκε τη Σητεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έφτασαν στο σημείο επίσης να κλέβουν ταΐστρες και ποτίστρες που έχουμε τοποθετήσει για τα αδέσποτα ζώα.
Δε μπορώ να δεχτώ ότι όλα αυτά είναι κινήσεις μεμονωμένων πολιτών. Πιστεύω ότι υπάρχει μία ομάδα, η οποία κινείται με μία λογική καταστροφής και δημιουργίας προβλημάτων στην συνέχεια στην κοινωνία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το πρόβλημα να μεταφέρεται στη Δημοτική Αρχή.»
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας