Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Eγκρίσεις για τον βιολογικό Μακρύ Γιαλού και προστασία παραλιακού μετώπου Ιεράπετρας

https://radiolasithi.gr/wp-content/uploads/makri-gialos-ierapetra-sitia_1_radiolasithi.gr_.jpgΣτην τελευταία Συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας στην Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.
Στην εν λόγω συνεδρίαση εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της οριοθέτησης ρέματος Καλαμοκανιά η οποία αποτελεί τμήμα της μελέτης του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού προϋπολογισμού 11.500.000€.


Η μελέτη του σημαντικού αυτού έργου υποδομής ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια από τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού.
Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:
«Πρόκειται για ένα διαδημοτικό έργο υψίστης σημασίας, που τη διεκπεραίωση των διαδικασιών έχει αναλάβει ο Δήμος Ιεράπετρας, και θα εξυπηρετεί όλο το παραλιακό μέτωπο του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού (ΔΕ Μακρύ Γιαλού και ΔΕ Ανάληψης Δήμου Σητείας).
Ένα έργο με τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά και σημαντικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.
Από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε προτεραιότητά μας η ολοκλήρωση της έγκρισης της μελέτης η οποία εκκρεμούσε από τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού.
Σε μια εποχή κλιματικών αλλαγών προχωράμε σε ένα διαδημοτικό έργο που θα εξυπηρετεί τους δημότες και τις επιχειρήσεις καθώς και τα ξενοδοχεία των Δήμων της Ιεράπετρας και της Σητείας.
Παράλληλα χρησιμοποιώντας την τριτοβάθμια επεξεργασία θα αρδεύονται αγροτικές εκτάσεις, ανακουφίζοντας μία περιοχή με μεγάλα προβλήματα λόγω έλλειψης μεγάλων ποσοτήτων νερού άρδευσης.
Η σημερινή απόφαση είναι καθοριστική για την οριστική έγκριση της μελέτης καθώς μετά και την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων είμαστε στο τελικό στάδιο ώστε να προχωρήσουμε στην ένταξη του έργου και στη χρηματοδότησή του.
Η απόφαση αυτή ακολουθεί την πρόσφατη απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας για την εκτέλεση των αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας (προϋπολογισμού 1.950.000€). Ενός μεγάλου έργου που θα δώσει λύση σε χρόνια προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη της Ιεράπετρας.
Επομένως αυτή τη στιγμή στον Δήμο μας τροχοδρομούνται δύο πολύ μεγάλα αναπτυξιακά και φιλοπεριβαλλοντικά έργα που επισπεύδουν την ανοδική εξελικτική πορεία του Δήμου Ιεράπετρας.
Ευχαριστώ την επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας, τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Καλογερή Νίκο και τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την άμεση υποστήριξη στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν τον Δήμο μας και συνεισφέρουν καθοριστικά στην ανάπτυξή του.»

Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας