Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Φιλολογική βραδιά διοργάνωσε ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος»

Μία πολύ όμορφη βραδιά είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη Δευτέρα 23 Ιουλίου το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Σητείας, στη φιλολογική βραδιά που διοργάνωσε ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μία παράλληλη εκδήλωση της θεατρικής παράστασης «Η Θυσία του Αβραάμ» του Βιτσέντζου Κορνάρου, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιαννακάκη, που θα ανέβει στις 6 & 7 Αυγούστου στην Καζάρμα. Ο κ. Μιλτιάδης Παπαδάκης μας μίλησε για το ίδιο το έργο και την πατρότητά του και, στη συνέχεια, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων. Όπως μας εξήγησε ο κ. Παπαδάκης, οι ομοιότητες στην τελειότητα της γλώσσας και της στιχουργίας, οι ομοιότητες στο ύφος του λόγου και στη ζωηρότητα της έκφρασης είναι σοβαρές ενδείξεις της κοινής πατρότητας, ενώ αρκετοί στίχοι είναι κοινοί και πανομοιότυποι.
Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Σητείας σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» ανέλαβαν με πολύ μεγάλη χαρά και ευθύνη να ανεβάσουν τη θεατρική παράσταση «Η Θυσία του Αβραάμ», προκειμένου να αναδειχθεί και το νεανικό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου, το οποίο παραμένει, στους περισσότερους από εμάς, άγνωστο, αν και κατέχει, αδιαμφισβήτητα, μία εξέχουσα θέση στο κρητικό θέατρο της εποχής της Κρητικής Αναγέννησης. Στόχος μας είναι να γνωρίσουν οι συντοπίτες μας, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας, και αυτό το έργο του σπουδαίου δημιουργού Βιτσέντζου Κορνάρου. 


Συνολικες προβολες σελιδας