Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Η δραστηριότητα του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας

O Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Δήμου Σητείας κ. Μανώλης Αγγελάκης μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για την τρέχουσα δραστηριότητα του Συλλόγου.

«Έχει, είπε, επιλεγεί η λογική του χαμηλού προφίλ και η έμφαση στην ουσιαστική δράση. Για εμάς σημαντικό είναι να κάνουμε δουλειά ουσίας κι όχι θεαθήναι. Σα σύλλογος βοηθάμε όπου υπάρχει ανάγκη. Δίνουμε έμφαση στις δράσεις εθελοντισμού κι έχουμε την χαρά στο Δ.Σ. να υπάρχει ένα πολύ δραστήριο μέλος μας, ο Γιάννης Φουντουλάκης που έχει αναλάβει αυτόν τον τομέα και θεωρώ ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά.
Επίσης συμβάλουμε -με όποιο τρόπο μπορούμε- στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου. Ήμασταν αρωγοί -πάρα πολλοί συνάδελφοι βοήθησαν- στο Παιδικό Φεστιβάλ, αλλά και στο Μεσογειακό.
Ο Σύλλογός μας και φέτος, με το δραστήριο επίσης μέλος μας τον Κώστα Ζωγραφίνη, έτρεξε το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ.
Ακόμα ο Σύλλογός μας -πολλά καταστήματα συναδέλφων- παρείχε βοήθεια και μεγάλη στήριξη στην φιλοξενία των προσφύγων που πρόσφατα φιλοξενήθηκαν στη Σητεία.
Γενικότερα, όπου χρειάζεται να βοηθήσουμε, είμαστε παρόντες. Αυτό πράττουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Για την τουριστική ανάπτυξη
Παράλληλα ο Σύλλογος εστιάζει σε διάφορα αναπτυξιακά project και ευρωπαϊκά προγράμματα.
«Σε αυτά θα γίνει αναφορά, όταν υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να υπάρξουν βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για τους συναδέλφους μας αλλά κι όλη την τοπική κοινωνία. Εστιάζουμε επίσης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης του τουρισμού όλο τον χρόνο πιστεύοντας ότι η περιοχή μας μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο», εξήγησε ο κ. Αγγελάκης.
Ερωτηθείς πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση του Γεωπάρκου Σητείας. Εξέφρασε την ικανοποίηση του Συλλόγου «για το γεγονός ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα που αφορούσε την συμμετοχή στην Ομάδα Διαχείρισης του Γεωπάρκου. Πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί πολύ το εργαλείο, που λέγεται Γεωπάρκο Σητείας και να έχουμε τουρισμό στην περιοχή μας όλο τον χρόνο. Ο εναλλακτικός τουρισμός δεν εγκλωβίζεται στα χρονικά όρια Μαΐου- Οκτωβρίου. Η περιοχή μας έχει τις δυνατότητες να στηρίξει κι αυτόν τον τουρισμό.
Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια και συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις που γίνονται σε ό,τι αφορά το Γεωπάρκο. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι στην κατεύθυνση αυτή. Ο Σύλλογός μας προσπαθεί κι είναι σε αγαστή συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων και τον Πρόεδρό της κ. Γιάννη Κακουράκη αλλά και με τους υπεύθυνους του Γεωπάρκου, τον Πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδα Τερζή και τον Συντονιστή κ. Βαγγέλη Περάκη».
«Ο Σύλλογος παράλληλα βρίσκεται», όπως ανέφερε ο κ. Αγγελάκης, «σε συνεχή κι αγαστή συνεργασία με τις Λιμενικές, Αστυνομικές Αρχές και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας προκειμένου να αποτρέπονται ή να αντιμετωπίζονται προβλήματα άμεσα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας