Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Ο Παιδικός Σταθμός στο Παλαίκαστρο και σε άλλα χωριά της Σητείας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΟΚΑΣ ο Πρόεδρος του Οργανισμού και Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής αναφέρθηκε και στη λειτουργία των παιδικών σταθμών στο Δήμο Σητείας.
Με αφορμή και τη σχετική ερώτηση που υπέβαλε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης -για ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία ή μη του Παιδικού Σταθμού Παλαικάστρου την επόμενη σαιζόν ο κ. Τερζής μίλησε και για το συγκεκριμένο θέμα.
«Πήγα και στο Παλαίκαστρο», σημείωσε, «προκειμένου να συζητήσω με τους γονείς και να αμβλυνθούν οι λανθασμένες απόψεις που διακινούνται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την λειτουργία του σταθμού.
Η πάγια πολιτική  του ΔΟΚΑΣ είναι η διεύρυνση των κοινωνικών δομών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν να κάνουν με παιδιά. Δε φειδόμαστε χρημάτων σε αυτή την λογική, εξάλλου το Νομικό Πρόσωπο είναι υγιέστατο οικονομικά, έχει ένα υψηλό αποθεματικό, έχει προγραμματίσει και προϋπολογίσει τις δράσεις του στα πλαίσια του εφικτού και με ρεαλισμό για το τρέχον έτος.
Δε θα έχουμε πρόβλημα παρά το γεγονός ότι κάποιες διαδικασίες μας εμποδίζουν στο να προχωρήσουμε. Μία από αυτές είναι η διαδικασία μίσθωσης του ακινήτου. Το ακίνητο ήταν μισθωμένο από το 1986 με επαναλαμβανόμενες δωδεκαετείς συμβάσεις και μία διετή παράταση ως 31/12/13. Από την αρχή του 2014 έχει προχωρήσει ο ΔΟΚΑΣ σε τέσσερις διακηρύξεις προκειμένου να επαναμισθωθεί ή το ίδιο ακίνητο ή κάποιο άλλο κι έχει κάνει και δύο επαναληπτικούς. Έξι φορές δηλαδή έχει βγει στον αέρα η μίσθωση για το ακίνητο και παρ’ όλα αυτά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία γιατί με την κείμενη νομοθεσία θα πρέπει το όποιο ακίνητο προσφερθεί για μίσθωση να πληροί τις προδιαγραφές, κυρίως τους χώρους υγιεινής, όπως ορίζονται από το σχετικό ΦΕΚ και τις προσβάσεις σε ΑΜΕΑ.
Οι παρεμβάσεις και οι αλλαγές στον υφιστάμενο χώρο δεν έχουν γίνει, κι από ό,τι φαίνεται το μοναδικό ακίνητο που αυτή την στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το συγκεκριμένο. Δεν προσφέρεται άλλο στην περιοχή του Παλαικάστρου, κανείς συμπολίτης δεν προσφέρει, δεν έχει κάποιο ακίνητο για την στέγαση του παιδικού.
Η μίσθωση λοιπόν για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, αλλαγή χρήσης του ακινήτου, παρεμβάσεις όσον αφορά τις τουαλέτες ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και προσβάσεις για ΑΜΕΑ που είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η αρμόδια επιτροπή θα το κρίνει ή όχι κατάλληλο για μίσθωση και θα προχωρήσουμε.
Μέχρι τότε ο παιδικός σταθμός Παλαικάστρου, δεν είναι στον αέρα, τον λειτουργούμε, αλλά είναι ένα κτήριο, το οποίο δεν έχουμε μισθώσει ακόμα. Ο ιδιοκτήτης έχει προσέλθει πριν ένα χρόνο με διαταγή πληρωμής για να εισπράξει τα χρήματά του, εμείς αναγνωρίσαμε τη χρήση του ακινήτου και πληρώσαμε την πληρωμή διαταγής. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτή την λογική. Θα πρέπει να μισθώσουμε κανονικά το κτήριο με την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος προκειμένου να προχωρήσουμε».
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας