Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Γούδουρα Σητείας

Την Κυριακή 15 Ioυλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε,
κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Εμμανουήλ Παπαβασιλείου στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Γούδουρα Σητείας.
Στην εγκάρδια ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα τηςε υαγγελικής περικοπής της ημέρας, τονίζοντας ότι όντως ο σωστός χριστιανός είναι φως του κόσμου, που με το φωτεινό παράδειγμά του φωτίζει τους άλλους ανθρώπους, γι’ αυτό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ζητά ο χριστιανός σαν λυχνάρι να λάμπει και να ακτινοβολεί το φως του Χριστού, για να βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι τα καλά έργα και να δοξάζουν τον Θεό Πατέρα.
Επίσης, ο Σεβ.κ.Κύριλλος αναφέρθηκε και στους Πατέρες της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνας, τους οποίους τιμά σήμερα η αγία Εκκλησία μας, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετώπισαν την αίρεση του μονοφυσιτισμού και έλυσαν οριστικά το χριστολογικό ζήτημα αποφαινόμενοι ότι οι δύο φύσεις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού υπάρχουν «ασυγχύτως, ατρέπτως, αδιαιρέτως, αχωρίστως».

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας