Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Υπερκατάχρηση στα κολονάκια στη Σητεία

Αρκετά θέματα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακού του Δήμου Σητείας υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Νίκου Κοζυράκη.

Αναφερόμενος στη συνέχεια σε ένα ζήτημα που δημιουργεί πρόβλημα στην διαδικασία αποφάσεων κι επίλυσης προβλημάτων στην περιοχή της ανάπλασης στην πόλη της Σητείας, γνωστοποίησε ότι λόγω της εκκρεμότητας της κυκλοφοριακής μελέτης στην περιφέρεια δεν είναι εφικτή η  υλοποίηση παρεμβάσεων στους χώρους αυτούς διότι πρέπει να γίνει τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, εφ’ όσον χρειαστεί, η οποία όμως δεν είναι εγκεκριμένη.
Συζητήθηκαν επίσης τα πλαστικά κολονάκια και η τοποθέτησή τους σε διάφορα σημεία της πόλης. Όπως είπε ο κ. Κοζυράκης, «το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε γίνει υπερκατάχρηση της τοποθέτησής τους. Όμως υπάρχει μία συγκεκριμένη λογική στην τοποθέτησή τους, η οποία ακολουθείται από την Επιτροπή Κυκλοφοριακού, από την ημέρα τουλάχιστον που ανέλαβα εγώ, κι εστιάζει στο ότι δεν βάζουμε πλέον κολωνάκια σε κανένα σημείο διότι για κάτι τέτοιο απαιτείται πλήρης μελέτη για την τοποθέτησή τους η οποία απαγορεύεται επί του οδοστρώματος.
Επιτρέπεται μόνο υπό προϋποθέσεις σε σημεία που διασταυρώνονται δρόμοι ώστε να μπορούν να παίρνουν στροφή τα αυτοκίνητα. Είναι δηλαδή ένα σύνθετο θέμα και γι’ αυτό πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ότι δεν μπορούμε πλέον να τοποθετούμε κολωνάκια.»
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας