Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο δήμο Σητείας

Θέματα του γηπέδου Σητείας, αλλά και ζητήματα που τίθενται εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς συζητήθηκαν στην συνάντηση του Αντιδημάρχου Σητείας και Προέδρου του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδα Τερζή και των παραγόντων της «Νίκης Σητείας» κ. Άρη Αλάτσαρη και Γιώργου Παπαδάκη.

Ο κ. Τερζής ενημέρωσε για την τοποθέτηση στο στάδιο τριών πυλώνων με έξι φωτιστικά led των 500 Wt ανά πυλώνα με σκοπό την βελτίωση του φωτισμού κατά τις νυχτερινές ώρες, «ώστε να μπορούν οι ομάδες να γυμνάζονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».
Επίσης αναφέρθηκε στη διαδικασία δημοπράτησης των τοιχίων αντιστήριξης του γηπέδου ύψους 380.000 €, ποσού εγκεκριμένου από την Περιφέρεια. «Εκτιμούμε ότι μέχρι τις 4 του Σεπτέμβρη θα έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία του διαγωνισμού, που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες», σημείωσε.
Παράλληλα θα γίνουν παρεμβάσεις στο στάδιο, ελαιοχρωματισμοί στις κερκίδες και στα κτήρια, συντηρήσεις στις σχάρες απορροής των όμβριων υδάτων καθώς και η καθιερωμένη συντήρηση του χλοοτάπητα τον Αύγουστο. Θα εξεταστεί και η λογική της αντικατάστασης των εστιών με αλουμινένιες, στο πλαίσιο και των νέων οδηγιών.

Τα υπόλοιπα γήπεδα
«Η Δημοτική Αρχή και ο ΔΟΚΑΣ, που επιλαμβάνεται του αθλητικού αντικειμένου του Δήμου, δίδει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στις υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό είναι και η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Πικοσκεφάλου και η συντήρηση της περίφραξης του.
Αυτό το διάστημα προχωρεί και η διαδικασία για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα του 5×5 στην Τουρλωτή.
Έγινε ακόμα με δαπάνη της Περιφέρειας κατόπιν αιτήματος του Δήμου και ικανοποιώντας αίτημα των κατοίκων της περιοχής, η τοποθέτηση χλοοτάπητα νέας γενιάς στο γήπεδο του Παλαικάστρου.
Έχουμε επίσης συμπεριλάβει και στην πρόσκληση για το πρόγραμμα “Φιλόδημος” την τοποθέτηση πλαστικών δαπέδων στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ των σχολικών μονάδων της πόλης της Σητείας.
Το αθλητικό αντικείμενο είναι μία από τις προτεραιότητες του Δήμου, αλλά και της Περιφέρειας και προσπαθούμε να διατηρούμε και να συντηρούμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στα μέτρα του δυνατού, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», τόνισε ο κ. Τερζής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας