Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Αυξημένες οι εθελοντικές δραστηριότητες. Ο Δήμαρχος Σητείας απευθύνει ευχαριστίες στους εθελοντές

Σημαντική είναι τα τελευταία χρόνια η εθελοντική δραστηριότητα στην περιοχή της Σητείας. Ιδιαίτερα στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου καταγράφονται πολύ θετικά αποτελέσματα ως απόρροια της προσπάθειας αυτής προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας αλλά και του τόπου.

Φέτος μάλιστα οι εθελοντικές δραστηριότητες είναι πολύ αυξημένες όπως διαφαίνεται και στην διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου όπου πραγματοποιείται πληθώρα εκδηλώσεων βασισμένες εν πολλοίς στην εθελοντική συμμετοχή και προσφορά, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό πολιτιστικό αποτέλεσμα.
Ευχαριστίες από καρδιάς προς όλους τους εθελοντές, τις συλλογικότητες, τις ομάδες και μεμονωμένους πολίτες απηύθυνε με δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης, ο οποίος επεσήμανε το εθελοντικό έργο που επιτελείται στην περιοχή ενώ ερωτηθείς σχετικά αναφέρθηκε και στις προσπάθειες στήριξης από την πλευρά του Δήμου όλης αυτής της προσπάθειας είτε μέσω οικονομικής στήριξης, είτε κάλυψης στέγασης σωματείων προκειμένου να μπορούν να μπορούν να δραστηριοποιηθούν.
Υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς και του έργου που επιτελείται στην περιοχή, ο κ. Πατεράκης τόνισε: «Αυτό που συμβαίνει στην πόλη μας δεν νομίζω να συμβαίνει σε πολλές πόλεις. Μία απελευθέρωση στην ουσία ενός δυναμικού, μίας κρίσιμης μάζας ανθρώπων που θέλανε να παράξουν και δεν μπορούσαν διότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές ή προϋποθέσεις που θα τους έδιναν αυτή την δυνατότητα. Να παράξουν ένα σημαντικό έργο που χαιρόμαστε όλοι. Είναι πολύ σημαντικό για μία κοινωνία να υπάρχουν υγιείς ομάδες οι οποίες να λειτουργούν ελεύθερα και μοναδικό στόχο να έχουν την παρέμβαση στην κοινωνία και την προσφορά ενός προϊόντος μουσικού, χορευτικού, πολιτιστικού, κοινωνικού. Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να συνεχιστούν. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή τις στηρίζουμε και θα εξακολουθήσουμε να το πράττουμε, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο Δήμος. Θέτοντας προτεραιότητες προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε όλους όπως φέτος τον Ερυθρό Σταυρό όπου μέσα από το πρόγραμμα της πολιτικής προστασίας ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο την κατανομή του ποσού των 10.000 ευρώ προκειμένου να γίνει αγορά οχήματος που θα χρησιμοποιείται σε έκτατες περιπτώσεις. Το ποσό αυτό προστίθενται στο ποσό των επίσης 10.000 που είχε δοθεί παλαιότερα για την κάλυψη αναγκών προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα επέμβασης όπου χρειαστεί και πρόσβασης σε περιοχές δύσκολα προσβάσιμες για να παρέχουν βοήθεια».
Ο Δήμαρχος Σητείας κάλεσε όλους τους πολίτες που ως τώρα δεν έχουν ενταχθεί σε όλες τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να το πράξουν. Το κέρδος όπως είπε δεν είναι ατομικό αλλά προσφορά σε όλη την κοινωνία.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας