Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Για ένα δίμηνο μόνο θα λειτουργήσει το Κολυμβητήριο στη Σητεία

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΟΚΑΣ συζητήθηκε η δέσμευση πίστωσης για συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, που αφορούν την πρόσληψη καθηγητών φυσικής αγωγής για το κολυμβητήριο Σητείας.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ και Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, «στα μέσα του Δεκέμβρη του 2017 ο ΔΟΚΑΣ προχώρησε στον προγραμματισμό προσλήψεων για την πρόσληψη δύο καθηγητών φυσικής αγωγής με τετράμηνη διάρκεια σύμβασης. Παρά το γεγονός όμως ότι εγκαίρως προχωρήσαμε στον σχεδιασμό και στην αποστολή του αιτήματος στην διυπουργική επιτροπή για την έγκριση των προσλήψεων, δεν απεστάλη ποτέ ως εγκριτική απόφαση στον ΔΟΚΑΣ με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο του και να αναστέλλεται ο προγραμματισμός του σχετικά με το κολυμβητήριο.
Προκειμένου λοιπόν να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, ο ΔΟΚΑΣ αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία δύο δίμηνων συμβάσεων εκτάκτων αναγκών ώστε να καλύψει την ανάγκη λειτουργίας του κολυμβητηρίου.
Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα πιο άμεσα στα Νομικά Πρόσωπα ή στους φορείς που διαθέτουν εγκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν με ανταποδοτικότητα, να προχωρούν πιο γρήγορα στην διαδικασία των προσλήψεων ώστε αυτές οι εγκαταστάσεις να αποδίδονται στο κοινό και να μπορούν να χρησιμοποιούνται απρόσκοπτα. Δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε πίσω από την επιτροπή για το πότε κι αν θα εγκρίνει τις διαδικασίες πρόσληψης προκειμένου να λειτουργήσουν δομές. Αν συνεχιστεί αυτό, θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στη λειτουργία των κολυμβητηρίων, αλλά κι άλλων κοινωνικών κι αθλητικών δομών, που εξαρτώνται από την πρόσληψη συμβασιούχων μέσω της διαδικασίας της έγκρισης από την διυπουργική επιτροπή.
Η διαδικασία συντήρησης του κολυμβητηρίου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αφού αναμενόταν να ξεκινήσει η λειτουργία του αρχές του Ιουνίου, κάτι που δεν έγινε, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης καθηγητών φυσικής αγωγής. Πλέον αναμένεται το κολυμβητήριο να λειτουργήσει για ένα δίμηνο».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας