Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Παγκρήτιες αθλητικές διοργανώσεις από τον Όμιλο Αντισφαίρισης της Σητείας

Διαδοχικές παγκρήτιες αθλητικές διοργανώσεις φιλοξενεί αυτό το διάστημα ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σητείας.
Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε παγκρήτιο τουρνουά Ε3 κατηγορίας 14 ετών αγοριών και κοριτσιών, ενώ στις 20, 21, 22 και 27, 28 και 29 Ιουλίου θα διεξαχθεί και το παγκρήτιο τουρνουά βετεράνων 35+, 45+ ανδρών και 30+ γυναικών.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Γιάννης Σφενδουράκης έκανε λόγο για μία επιτυχή διοργάνωση, το τουρνουά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Την ευθύνη είχε η αναλάβει η Ζ΄  Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης και την εποπτεία ο Όμιλος.
Περισσότερες από 40 ήταν οι συμμετοχές στις δύο κατηγορίες από όλη την Κρήτη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, το Ρέθυμνο κλπ. Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν υψηλό -παρά τις υψηλές επίσης θερμοκρασίες, ενώ αρκετοί ήταν οι θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες. Τόσο οι συμμετέχοντες αθλητές, όσο και οι συνοδοί τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, για τις εγκαταστάσεις διεξαγωγής του τουρνουά, αλλά και για τη φιλοξενία του Ομίλου και βέβαια για την συνολική τους διαμονή στην περιοχή της Σητείας.

Το παγκρήτιο τουρνουά βετεράνων
Στο παγκρήτιο τουρνουά βετεράνων αναμένονται περισσότερες από 80 συμμετοχές, με αθλητές από όλη την Κρήτη, που για δύο τριήμερα θα διαμείνουν στην περιοχή της Σητείας. «Ελπίζουμε να διεξαχθεί και αυτό επιτυχώς. Είναι σημαντικό ότι αρκετοί αθλητές από όλη την Κρήτη και οι οικογένειές τους θα διαμείνουν στην Σητεία, κάτι που θα λειτουργήσει τονωτικά και για την τοπική οικονομία. Ευχόμαστε να περάσουν όμορφα και να απολαύσουν καλούς αγώνες και την διαμονή τους στην περιοχή μας», δήλωσε ο κ. Σφενδουράκης.

Το εσωτερικό τουρνουά
Αυτό το χρονικό διάστημα -μετά και την ολοκλήρωση των μαθημάτων κατά την φετινή περίοδο στα τέλη Ιουνίου- «τρέχει» και το εσωτερικό τουρνουά του Ομίλου Αντισφαίρισης Σητείας με περισσότερες από 60 συμμετοχές σε τέσσερις κατηγορίες, μονό ανδρών, μονό γυναικών, διπλό ανδρών, διπλό μεικτό. Ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου με τον τελικό του μονού ανδρών.
Η αγωνιστική δράση είναι συνεχής τα απογεύματα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, όπως σημαντική είναι και η παρουσία κοινού, ανθρώπων που αγαπούν το τένις. Το αγωνιστικό επίπεδο του τουρνουά, αλλά κι ο αριθμός των συμμετεχόντων κρίνονται ικανοποιητικά και αναδεικνύουν, όπως ανέφερε ο κ. Σφενδουράκης, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άθλημα ολοένα και κερδίζει φίλους στην Σητεία.|

Τα παιδιά και τα γήπεδα
«Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι πολλά παιδιά ασχολούνται, μαθαίνουν και παίζουν τένις και μάλιστα επιτυγχάνουν και πολύ καλές επιδόσεις και διακρίσεις σε παγκρήτιους κι όχι μόνο αγώνες. Μεταξύ αυτών οι Μάξιμος Κοντογιωργάκης, Νικόλαος Αρχατζικάκης, Δημήτρης Μαλιαρουδάκης, Στέλιος Αϊλαμάκης.
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία του Ομίλου κι από την χρονιά που ολοκληρώθηκε, όπου περισσότερα από 100 ήταν τα άτομα που παρακολούθησαν μαθήματα και δραστηριοποιήθηκαν γενικότερα μέσω του Ομίλου με το άθλημα. Ως Διοικητικό Συμβούλιο κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθούμε το άθλημα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί σημαντική βελτίωση κι αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των γηπέδων, κάτι που έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο και έχει δημιουργηθεί ένας αθλητικός πυρήνας πολύ δυναμικός», κατέληξε ο κ. Σφενδουράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας